Sport

Međedović o publici, aktuelnom trenutku Plavih, ambicijama…

Nikako Pazarci da dođu do željenih rezultata. Željenih i gromoglasno najavljivanih u takmičarskoj pauzi između dve polusezone. Trenutno su u nizu od četiri utakmice bez trijumfa, što je s te strane najlošiji njihov učinak od starta Mozzart Bet Superlige 2023/24.

Negativna serija počela je pri spuštanju jesenje zavese, a poraz od subotičkog Spartaka na ušću Jošanice u Rašku (0:1) predstavljao je, ispostaviće se, “labudovu pesmu” za mladog trenera Sinišu Dobrašinovića. Minus faza nastavljena je za mandata još mlađeg mu naslednika Igora Matića. Posle boda na gostovanju Železničaru u Pančevu (2:2) dopisana je nula protiv Crvene zvezde na Gradskom stadionu (0:3) i kruševačkog Napretka podno Bagdale (1:3).

Nema još radosti za Plave u 2024, pa su Matićevi puleni skliznuli van zone kvalifikacija za evroscenu. Pokušaj pretvaranja sna o tri boda u javu sledi u nedelju od 14.30, kada u okviru 23. kola elitnog karavana u Pazar stiže lučanska Mladost, kao stari rival iz Zapadne Srbije sa mnoštvom poznatih lica u timu, ali i na tehničkoj klupi.

Nema pobede, u Novom Pazaru veruju samo do poslednjeg dana vikenda, ali će konačno biti publike. Ulazi na tribine pazarskog fudbalskog hrama oslobodiće se katanaca prvi put od početka oktobra i slavlja u vojevanju sa Vojvodinom (3:1). Pre toga, s navijačkim “vetrom u leđa” kući su savladani Železničar (1:0) i Napredak (2:1). Pazar će 12. put biti domaćin u tekućem prvenstvu, ali tek četvrti put u fudbalskom ambijentu. U onih osam domaćih mečeva bez publike, igrači u plavo-belim dresovima ostvarili su po četiri pobede (Radnički 1923 – 2:0, Čukarički – 1:0, Javor – 2:0, Radnik 2:1) i poraza (IMT – 3:4, Partizan – 0:1, Spartak – 0:1 i Crvena zvezda – 0:3).

Međedović: Kao dete smo što ponovo uči da hoda

I generalni sekretar trenutno sedmoplasiranog superligaša Fikret Međedović konstatuje da su utakmice u Novom Pazaru sa ljubiteljima fudbala na svojim uglavnom dugogodišnjim mestima postale pravi raritet.

“Slobodno mogu da kažem da smo kao dete što ponovo uči da hoda. Tako se i osećamo. Dugo nismo igrali pred domaćom publikom. Koliko je to bitan faktor, najbolji pokazatelj je činjenica da smo u dosadašnjem delu prvenstva tri puta imali podršku na našem stadionu i tri puta pobedili. Eto, mnogo našem klubu znači pazarska publika, znače nam svi ti ljudi. Nadam se da će od sada pune tribine da postanu praksa. Pozivam sve ljubitelje fudbala i sve navijače da dođu, da sportski navijaju i pomognu nam da dođemo do zajadničkog cilja, ali i da ostanu s nama do kraja sezone. Verujem i znam da će da bude pun stadion. Popravnog nema, prekretnica je sezone. Navijači, dođite! Potrebno je da pokažemo koliko nas ima”, priča Međedović za Mozzart Sport.

Svestan je prvi klupski operativac da loši rezultati ne mogu da budu saveznik – nikada i nikome.

“Način na koji smo otvorili prolećni deo sezone uzima neki danak. Ne mogu da kažam da je slabiji učinak uzrok loše atmosfere, s obzirom da je situacija kod nas u kolektivu odlična po pitanju zdravlja igrača, finansija i raspoloženja momaka. Dobro, jesu malo psihološki pali, ali imaju delimično opravdanje zbog svega što se desilo u Pančevu i kod nas protiv Crvene zvezde. Nekako i mogu da ih razumem”, kaže Međedović.

Posle kraće pauze, promenio je ton:

“Što se tiče Kruševca, razumevanja apsolutno nemam! To je poslednji šamar svima u klubu, poslednji šamar igračima. Sledi nam poslednji trzaj, pošto popravnog neće da bude. Sada se lomi sezona, sada se odvajaju ekipe. Videćemo da li možemo nešto više ili nam, kao i pre godinu dana, predstoji borba za plej-of “.

Planovi nepromenjeni – Evropa!

Plej-aut zona je na svega dva boda od Pazaraca, koji ne odustaje od ranije zacrtanih planova.

“S pravom se priča o opasnosti u vidu plej-auta. Šta može da se desi? Da odemo u totalno pogrešnom, negativnom smeru. Apsolutno smo u klubu jedinstvenog stava da jedino izlazak u Evropu opravdava sve ono što smo radili, što smo želili. Duboko verujemo u igrače, u to što rade i treniraju. Imaju apsolutnu podršku. Valjda je došlo vreme da u nedelju konačno ostavrimo trijumf i obradujemo armiju naših vernih navijača”, zaključio je Fikret Međedović.

M. Minić/Mozzart Sport

Podeli