DruštvoVesti

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju,3.marta, u periodu od 8 do 16 sati u Dijagnostičkom centru u Novom Pazaru sprovodiće se besplatni preventivni pregledi u cilju prevencije i ranog otkrivanja oboljenja štitaste žlezde. Na preglede mogu doći svi zainteresovani, bez obzira na to jesu li zdravstveno osigurani ili ne.

“Na ove preventivne preglede poželjno je da se jave građani koji do sada nisu imali problema sa štitasom žlezdom, koji nisu imali nikakve intervencije, već oni koji su možda osetili neke od simptoma koji ukazuju na mogući problem sa štitastom železdom, odnosno ako su na grlu napipali neki kružić, osetili grebanje u grlu ili promuklost”, kazao je načelnik Radiologije Opšte bolnice Novi Pazar, doktor Jusuf Nuković.

Građanima će na usluzi tog dana biti 4 radiologa i 4 medicinske sestre, a pregledi će se obavljati na 2 ultrazvučna aparata. Zainteresovani treba da se jave na šalteru Dijagnostičkog centra kako bi bili upisani i dobili tačano vreme pregleda, koji će se, kako je rekao doktor Juković obavljati na petnaest minuta.

Biljana Veljović

Podeli