O nama

─îAROLIJA PO─îINJE

Sedmog februara davne 1972. godine, radio Novi Pazar po─Źeo je da emituje program, kao jedino javno glasilo na prostoru Sand┼żaka. Tokom tri decenije bio je u vrhu slu┼íanosti, ┼íto pokazuje da je to bila stanica kojoj se vjeruje.

Zna─Źajno mjesto, na┼í radio je imao u sistemu Udru┼żenih radio stanica Srbije. Redakcija radija Novi Pazar bila je rasadnik novinara, koji postaju dopisnici dr┼żavne televizije i svetskih servisa.

Od 1977. do 1993. godine redakcija Radio Novog Pazara izdavala je nedjeljne novine ÔÇ×BratstvoÔÇť.

Od 1997. do 2001. godine Radio Novi Pazar je zajedno sa TV dopisništvom u Novom Pazaru bio poslovna jedinica RTS-a.

Osniva─Źu, Skup┼ítini op┼ítine Novi Pazar, vra─çen je 2001. godine.

 

NOVI ─îLAN PORODICE

Od 2002. godine u okviru JPI ÔÇ×Novi PazarÔÇť po─Źinje da radi i televizija. Ideja je bila ista kao i prilikom osnivanja radija. Jak informativni program. Televizija je u po─Źetku, signalom pokrivala samo ┼íire podru─Źje Novog Pazara.

U proteklih dvije godine, signal televizije je znatno poja─Źan, tako da nas sada mogu gledati i stanovnici Sjenice, Tutina , Ra┼íke, Priboja i Prijepolja.

Regionalna, 2008. godine dobija dozvolu da emituje program u sand┼ża─Źkom regionu.

Mi smo prva televizijska stanica u Sand┼żaku, koju mo┼żete gledati i putem interneta.

Tako─Ĺe, brojna sand┼ża─Źka dijaspora, ali i svi koji ┼żele da budu informisani o de┼íavanjima u Sand┼żaku, mogu da nas gledaju preko kablovskih sistema i satelitskog programa. Detaljnije o ovome mo┼żete pro─Źitati u sekciji TV/Frekvencije.

 

RAZVOJ I VIZIJA

Regionalna televizija nastavlja modernizaciju, kako na tehni─Źkom, tako i na programskom planu. U protekle dvije godine, na┼ía televizija je zahvaljuju─çi podr┼íci osniva─Źa, Skup┼ítini Novog Pazara, po─Źela obnovu emisione tehnike, uslova rada i zapo─Źela reorganizaciju, kako bi u dogledno vrijeme postala lider u informisanju, na podru─Źju ovog regiona.

Regionalna televizija emituje nekoliko sati sopstvenog programa. Najgledaniji segmenti su: Dnevnik, Vama na selu, Sand┼ża─Źki velikani, Debata, Screen sport…

Na┼íi gledaoci koji propuste neki od sadr┼żaja, mogu sve nadoknaditi na na┼íem zvani─Źnom sajtu, koji je svojim kvalitetom, rame uz rame sa najja─Źim medijskim kompanijama u Srbiji i Balkanu.

Uslovi korišcenja i politika privatnosti