DruštvoVesti

Javni poziv ženama od 18 do 60 godina za programe karijernog savetovanja i obuke na radnom mestu

Grad Novi Pazar, Regionalna-razvojna agencija Sandžaka “Seda” i Muslimansko-humanitarno društvo “Merhamet Sandžak” objavili su javni poziv namenjen damama za učešće na programu „Podrška održivoj društvenoj inkluziji“. Program finansira Nemačko društvo za međunarodnu saradnju “Giz” u okviru nemačko-srpske razvone saradnje s ciljem ekonomskog osnaživanja žena kroz karijerno savetovanje i obuke na random mestu.

Javni poziv je otvoren 24.01.2024. a trajaće do 04.03. 2024. godine. Prijava se podnosi lično u prostorijama RRA “Seda”  koje se nalaze u Ulici 7. jula , ili na e-mail adresu office@seda.org.rs.

Javni poziv je upućen damama od 18 do 60 godina, a komisija će odabrati 30 kandidatkinja koje će proći kroz program karijernog savetovanja, a deset kandidatkinja će biti odabrano za dobijanje obuke na random mestu u trajanju od tri meseca. Mesečnu novčanu podršku za vreme trajanja obuke na random mestu, a na ime troškova prevoza i hrane dobijaće kandidatkinje koje steknu pravo za dobijanje obuke.

Prednost pri odabiru će imati kandidatkinje starije životne dobi, i one sa dužim stažom prevedenim na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

 

 

 

Podeli