DruštvoVesti

Otvoren konkurs za “Književnu nagradu Ismet Rebronja”

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” iz Novog Pazara raspisala je konkurs za “Književnu nagradu Ismet Rebronja”. Pomenuta nagrada ustanovljena je prvi put prošle godine kada se na konkurs javio veliki broj ljubitelja pisane reče.  Za pobednika konkursa obezbeđena je novčana nagrada kao i promociju knjige.

Na prošlogodišnji konkurs za ovu književnu nagradu javio se veliki broj ljubitelja pisane reči. Konkurencija je, ako se tako može reći, zaista bila jaka, kriterijumi su bili ozbiljni, odluka teška, ali je ipak bila pravedna. “Mi i ove godine očekujemo da će interesovanje za konkusr takođe biti veliko, te pozivamo zainteresovane da se odazovu i uzmu učešće”, kazala je ispred ove ustanove kulture Azra Biševac.

Biševac je istakla da je nagrada namenjena odraslim osobama i podsetila da je prvo izdanje koje je izdato u protekloj godini objavljeno na više jezika. Uslovi za prijavu su da kandidat knjigu poezije u PDF formatu, adresu i broj telefona mora poslati na mail zavicajno@biblioteka-np.org.rs sa naznakom za “Književnu nagradu Ismet Rebronja” i to najkasnije do 15. aprila 2024. godine.

Podsetimo, Ismet Rebronja je rođen 1942.godine u selu Goduša u Crnoj Gori. Skoro ceo radni vek proveo je u Novom Pazaru, gde je bio urednik i osnivač nekoliko listova i manifestacija. Bio je član Udruženja književnika Srbije. Za svoje stvaralaštvo dobio je više nagrada. Zastupljen je u više pesničkih antologija i prevođen je na više stranih jezika. Objavio je jedanaest knjiga poezije i proze. Umro je 2004.godine u Novom Pazaru.

Biljana Veljović

Podeli