DruštvoVesti

Dupljak u Dnevniku: Pratimo situaciju, sinhronizovano delujemo

Ismail Dupljak, rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije bio je gost Dnevnika RTV Novi Pazar.

Nevreme je zahvatilo juče Novi Pazar, iako kratkotrajno napravilo je štetu, naročito na okolnim seoskim putevima. Inače, kiša koja pada gotovo svakodnevno u brojnim gradovima u Srbiji napravila je nesagledivu štetu. U Novom Pazaru reke su u koritima, nije bilo izlivanja i plavljenja.

Najverovatnije od udara groma došlo je do požara na stambenom objektu, kući u Hercegovačkoj ulici koji je lokalizovan i nije bilo žrtava.

Sinoć je zasedao Gradski štab za navredne situacije, naložio nadležnima da izađu na teren svim raspoloživim sredstvima i mehanizacijom. Situacija se prati i danas.

O stanju na terenu, gde je najkritičnije i koje mere su preduzete, u Dnevniku je govorio rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak.

Gradski štab prati situaciju na terenu

On je kazao da je gradski štab svih ovih dana pratio situaciju na terenu.

‘ Pratili smo vremenske prilike i nadali smo se ovoj situaciji. Juče smo preduzeli mere, tako da štete u gradu nije bilo. Bilo je štete na seoskim putevima. Mi smo sinoć zasedali kao Gradski štab, doneli smo jednu vrlo važnu odluku, odnosno naredbu, da pored javnih komunalnih preduzeća grada Novog Pazara u saniranju štete na gradskom i na seoskom području učestvuju subjekti od posebno značaja za zaštitu i spasavanje” objasnio je Dupljak.

Gradski štab u zasedanju, Novi Pazar
Gradski štab u zasedanju, Novi Pazar

On dodaje da su tokom dana ekipe bile na terenu gde se radile na sanaciji puteva.

‘ Seoski putevi su dosta uništeni, i to ne samo jučerasnjom kišom, već u proteklih osam dana. Bile su tri velike padevine. Posle svake padevine naše građevinske mašine su izlazile na teren. Radili su sanaciju puteva da bi našim sugrađanima olakšali što bolji prilaz kućama  i imanjima. Tako da je to dalo dosta dobre rezultate, građani su zadovoljni” kazao je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak.

” I danas sam išao na teren zajedno sa građevinskim mašinama, obilazio sam teren i uverio sam se da se sa svim snagama deluje u celom gradu, na celoj teritoriji gde su god građani zatražili pomoć.

Sanacija seoskih puteva, Novi Pazar
Sanacija seoskih puteva, Novi Pazar

Nakon jučerašnjeg nevremena ekipe JKP ”Čistoća”  izašle su na teren gde su  cisternamaprali ulice tokom čitave noći.

”Taj posao se nastavi u toku dana i sutra će biti nastavljeno po svim onim prijavama i po našim saznanjima gde je došlo do izlivanja kišne kanalizacije i nanošenja mulja i blata u tim delovima ulice” rekao je u Dnevniku RTV Novi Pazar Dupljak.

On je naglasio da nadležni prate situaciju i da su određena dežurstva i u toku vikenda.

Dupljak: Sihnronizovano smo delovali

” Svi naši subjekti i javna komunalna preduzeća su u pripravnosti sa svim svojim ljudskim i mašinskim kapacitetima. Mogu da pohvalim i vatroglasno-spasilačku jedinicu koja je na poziv Gradskog štaba reagovala u nekoliko situacija u gradu i sa pumpama izvlačila vodu u onim delovima grada gde je bilo to i potrebno. Znači, svi smo bili organizovani, sinhronizovano smo delovali i to se osetilo. Građani su prema mojim saznanjima i uverenjima koje sam stekao na terenu veoma zadovoljni” kazao je Dupljak.

Sanirana i očišćena rečna korita

On je podsetio da se nakon januarskih poplava intenzivno radilo na čišćenju i sanaciji rečnih korita sve tri reke koje su bile najugroženije.

Sanacija i čišćenje rečnih korita, Novi Pazar
Sanacija i čišćenje rečnih korita, Novi Pazar

”Rečna korita su očišćena, obale su učvršćene, stavljene su vreće peska, tri brane su očišćene. I prilikom nedavnogo obilaska uverio sam se da su rečna korista u sasvim dobrom stanju. To se pokazalo i juče. Jeste da nije bila velika količina vode u koritima, ali je ona ostala. Nadamo se da ova rečna korita, koja su sada u ovakvom stanju mogći da prime dobru količinu vode. Naravno, mi i dalje planiramo, ove godine da čistimo rečna korita. Planiramo da utvrdimo obale i da na kraju i očistimo naše brane koje su nam od velike pomoći, a koje jsmo izgradiči u proteklih 12 godina” rekao je ukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak.

Broj 1985 aktivan za pomoć i prijavu štete

On je porčuio da građani mogu u svakom trenutku da računaju na pomoć nadležnihi i da na broj telefona 1985 mogu da se obrate za sve što je potrebno ili da prijave nastalu štetu.

” I ovog puta apelujem na naše građane da se u vreme kišnih padavina ne kreću pored obala reka, jer smo svedoci jakih i velikih grmljavina, udara groma  na celoj teritoriji grada, zbog čega apelujem da svi budu u svojim kućama i da se odgovorno ponašamo prema sebi i prema drugima” poručio je Dupljak.

 

Razgovarala Senada Kalić

Podeli