DruštvoVesti

Gradski štab naložio: Svim raspoloživim sredstvima sanirati štetu

Gradski štab za vanredne situacije zasedao je večeras i doneo naredbu kojim se angažuju subjekti od posebnog značaja i javna komunalna preduzeća na sanaciji putnih pravaca. Već desetak dana Novi Pazar su zahvatile obilne padavine. Oštećeni su seoski putevi, ulice i rečna korita u manjem obimu.

Gradski štab za vanredne situacije, Novi Pazar
Gradski štab za vanredne situacije, Novi Pazar

“Danas u popodnevnim satima Novi Pazar je zahvatila oluja sa velikom količinom padavina. Ulice su bile prepune vode. Došlo je do izlivanja vode u dve kuće u Prvomajskoj ulici. U Ulici Ruđera Boškvića je došlo do začepljenja, vatrogasci su bili na licu mesta i intervenisali su” rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak.

On je objasnio da je u višim delovima grada sa strmim ulicama došlo je do izlivanja mulja.

”Radnici JKP Čistoća već su na terenu i uklanjaju mulj. Naselje Ćeremidžinica je takođe pogođeno i odnet je tampon koji je bio pripremljen za asfaltiranje. Ujutru će ekipe krenuti sa čišćenjem dvorišta naših sugrađana u ovom delu grada. Trenutno se voda povukla u korita reka. Oko 18h došlo je do udara groma u jednu kuću Hercegovačkoj ulici. Na sreću, nije bilo povređenih, požar je ugašen a vatrogasci se nalaze na licu mesta i dalje.”, rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak.

 

Senada Kalić

 

Podeli