HronikaVesti

Požar ugašen, niko nije stradao

Požar koji je danas u popodnevnim satima izbio u porodičnoj kući u Hercegovačkoj ulici  tokom jakog nevremena koje je zadesilo Novi Pazar, lokalizovan je. Prema nezvaničnim informacijama požar je izbio prilikom udara groma. Povređenih i stradalih nije bilo, saznaje RTV Novi Pazar.

Do požara je došlo, kako se pretpostavlja, od udara groma. Veliki broj vatrogasaca koji su došli sa tri vozila gasili su požar, a u pomoć su priskočile mnogobrojne komšije, građani i komunalni milicajci. Prema nezvaničnim informacijama na porodičnom objektu u Hercegovačkoj ulici pričinjena je velika materijalna šteta. Ono što je najvažnije, ljudskih žrtava nije bilo.

Požar je prvi primetio komšija Muamer Sadović.

On za RTV Novi Pazar kaže da je odmah nakon udara groma primetio vatru na komšijskoj kući.

”Došli su vatrogasci, priskočile su komšije.Došli su i građani koji nisu iz n aše ulice” objašanjava Sadović.

Dva vozila Hitne pomoći bila su na terenu, nekoliko građana zatražilo je pomoć jer su se nagutali dima.

Kako RTV Novi Pazar saznaje čak više od 20 lica je zbrinuto na samom terenu. Reč je o ljudima iz komšiluka koji su gasili požar. 15 pacijenaata je preveženo u Hitnu pomoć gde je dobilo terapiju. Pet lica upućeno na pneumoftiziologiju radi daljeg lečenja.

Biševac sa meštanima u Ulici Hercegovačkoj
Biševac sa meštanima u Ulici Hercegovačkoj

U Hercegovačku ulicu u kojoj se nalazi kuća na kojoj je izbio požar, stigao je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je razgovarao sa mnogoborjnim okupljenima koji su gasili vatru na kući.

 

Sajma R. / Senada K.

Podeli