Sport

Berber pred Čukarički: Da se i mi pitamo o njihovoj Evropi

Trener fudbalera Novog Pazara Davor Berber rekao je danas da je njegova ekipa motivisana da se suprotstavi Čukaričkom u Beogradu, u predstojećoj utakmici petog kola plej-ofa Super lige Srbije.

“To važi i za naredni meč protiv TSC-a. Želimo da se i mi nešto pitamo o njihovoj Evropi. Izlazimo sa trenutno najjačim timom i obećavam da ćemo da budemo bolji nego na prethodnim utakmicama. Vidim to kroz treninge. Nakon izlaska iz povreda, momci sve više napreduju i bliže se maksimumu”, rekao je Berber.

Novi Pazar će usled ugovornih odredbi biti bez Bojice Nikčevića i Mitra Ergelaša. Osim Periše Pešukića, koji je zbog loma skočnog zgloba ranije završio sezonu, za tim ne konkuriše ni povređeni Vahid Zimonjić.

“Vraćaju nam se Miloš Mijić i Andrija Majdevac, iako ga muči nožni palac. Još par igrača je rovito. U pitanju su prvotimci i priključeni omladinci. To su posledice prethodnih utakmica. Imamo svoje, unutrašnje planove, gde su prioritet mladi”, naveo je Berber.

Čukarički je treći u plej-aut grupi sa 68 bodova, koliko ima i drugoplasirani TSC, dok je Pazar šesti sa 50 bodova.

Berber poštuje Docića, Ivanovića, Badamosija…

“Čukarički je dobar i organizovan klub. Nekih deset godina fenomenalno rade s prvim timom i omladinskom školom. Kolega Dušan Kerkez odlično je upakovao ekipu, u kojoj su igrači kalibra Marka Docića ili Đorđa Ivanovića, te stranci poput Muhameda Badamosija. Tu su i ostali. Imaćemo veliki problem”, ocenio je Berber.

“Jesmo u krizi, prevashodno se to odnosi na rezultate. Bez gola smo u plej-ofu. Pravio sam neku analizu i video da je Novi Pazar u prolećnom delu bio kompletan samo protiv TSC-a. Stalno neki problemi fizičke prirode, povrede i kartoni”, dodao je on.

Čukarički i Novi Pazar igraju u subotu od 16.30 na Banovom brdu.

“Nadam se da ćemo da otklonimo nedostatke i da budemo sve bolji. Svi komentarišu da smo odustali, ali nismo. Borimo se koliko možemo. Mislim da ćemo već protiv Čukaričkog da se pokažemo u mnogo boljem svetlu, a pogotovo kući protiv TSC-a”, najavio je Berber.

M. Minić

Podeli