DruštvoVesti

Turska, i zvanično Novi Pazar i Bursa bratski gradovi(FOTO)

Turska, U Bursi je upravo potpisan ptotokol o bratimljenu tog grada u Republici Turskoj sa Novim Pazarom.

Turska, potpisivanje protokola o bratimljenju sa Bursom
Turska, potpisivanje protokola o bratimljenju sa Bursom

Sporazum su potpisali gradonačelnik Burse Alinur Aktaš i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, prenosi RTV Novi Pazar.

Potpis na protokol o bratskim odnosima stavili su i narodni poslanik dr Muamer Bačevac i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Turske Mustafa Esgin.

“Protokol o bratimljenju urodiće konkretnim projektima. Jačaće naše veze i odnose, biće od koristi za građane Novog Pazara i Burse, ali i Srbije i Turske  Ovo je potvrda da dobre međudržavne odnose negujemo i sa lokalnim samoupravama” kazao je gradonačelnik Burse Alinur Aktaš.

“Potvrdili smo danas opredeljnost da sa bratskom Bursom još intenzivnije sarađujemo na svim poljima. Ovo je izuzetno važan dan za naš grad i građane Novog Pazara i Sandžaka, jer i Novi Pazar i Bursa čine sve u korist i za dobrobit svojih građana” rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Potpisivanju prisustvuje delegacija iz Sandžaka, grada Novog Pazara, opština Tutin i Prijepolje i Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Nekadašnja prestonica Osmanlijskog carstva,  grad Bursa važi za industrijski i kulturni centar Turske. Njena ekonomija zauzima drugo mesto, odmah posle Istanbula.

Ovaj grad broji preko dva miliona stanovnika, što ga čini četvrtim najvećim gradom Turske. Statistike pokazuju da se broj stanovništva povećava za čak 50.000 na godišnjem nivou.

 

Senada Kalić

Podeli