DruštvoVesti

Esgin: Insistiramo na dobrim odnosima i saradnji

Narodni poslanik Velike Narodne skupštine Republike Turske i predsednik parlamentarne grupe turskosrpskog prijateljstva Mustafa Esgin ugostio je danas delegaciju iz Sandžaka.

Esgin je u izjavi za RTV Novi Pazar kazao da je ovo izuzetno važan dan u kojem se bratime Novi Pazar i Bursa.

“Veliko mi je zadovoljstvo da mogu da ugostim prijatelje, mog kolegu narodnog poslanika Muamera Bačevca, gradonačelnika Nihata Biševca, delegaciju Opštine Prijepolje. Danas kada Novi Pazar i Bursa potpisuju bratimljenje, ovde smo svi zajedno i izuzetno sam srećan zbog toga” kazao je Esgin.

On je istakao da je za odnose dve zemlje, Turske i Srbije izuzetno važan dobar odnos i saradnja dva predsednika Redžepa Taipa Erdogana i Aleksandra Vučića.

“Izuzetno nam je važan dobar odnos sa svim balkanskim zemljama, ekonomska saradnja i osnaživanje” rekao je Esgin i dodao da je takođe saradnja sa udruženjem Bosna Sandžak izuzetna.

Istovremeno podseća da je Bursa značajan ekonomski, industrijski i turistički centar Turske u kojem je i poljoprivreda izuzetno razvijena.

Naglašava da je u Bursi posebno razvijen zdravstveni turizam i da u tom gradu postoje ozbiljni kliničko bolnički centri, a opremanje jednog takvog, najsavremenijeg, za lečenje kardiovaskularnih i onkoloških problema, privodi se kraju, pa se očekuje da bolnica “Doruk hastanesi” bude otvorena već u martu.

 

Senada Kalić

Podeli