DruštvoVesti

“Novi Pazar za nove poslove”

Projekat “Novi Pazar za nove poslove” , implementira Grad Novi Pazar sa implementacionim partnerima, Regionalnom razvojnom agencijom SEDA, Muslimanskim humanitarnim dru┼ítvom Merhamet Sand┼żak i Inicijativom za razvoj i saradnju IDC. Finansira ga Nema─Źka razvojna saradnja i sprovodi GIZ kroz program : Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji-Inicijativa za inkluziju i to je tre─ça faza.

“U okviru Javnog poziva za samozapo┼íljavanje dodeljuje se 15 subvencija u vidu opreme za zapo─Źinjanje sopstvenog biznisa u iznosu od 3000 evra, odnosno 2400 bez PDV-a. Pravo na dodelu subvencija za samozapo┼íljavanje, uz edukaciju i mentorstvo, imaju nezaposlena lica iz kategorija te┼że zapo┼íljivih, koja imaju prebivali┼íte na teritoriji Grada Novog Pazara, u skladu sa Listom prioriteta nezaposlenih lica iz te┼że zapo┼íljivih grupa, za podr┼íku kroz edukaciju, mentorstvo i dodelu subvencija za samozapo┼íljavanje”, objasnio je ─Źlan gradskog ve─ça Fevzija Muri─ç.

Kada je u pitanju Javni poziv za socijalno preduzetni┼ítvo, dodeljuje se udru┼żenjima gra─Ĺana za razvoj socijalnog preduzetni┼ítva, i tu se dodeljuje jedan grant.

Grantovi se odobravaju za nabavku neophodne opreme, mašina, alata i repromaterijala u skladu sa biznis planom za razvoj socijalnog preduzetništva prihvaćenim za finansiranje u visini od 4000 evra. Naredni pozivi su za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju kao i poziv za zapošljavanje kod poznatog posodavca.

Projekat pokrenut u okviru programa “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” ima za cilj da doprinese ukupnom pove─çenju zapo┼íljivosti i zapo┼íljavanja te┼że zapo┼íljivih kategorija, posebno povratnika po sporazumu o readmisiji Roma kao i drugih te┼że zapo┼íljivih kategorija u skladu sa relevantnim nacionalnim i lokalnim strategijama i planovima.

Vrednost projekta je 110 hiljada evra, sprovodi se na godinu dana, po─Źeo je 1.novembra pro┼íle a zavr┼íava se 30.oktobra ove godine. Konkurs je otvoren ju─Źe i traja─çe narednih 15 dana, ta─Źnije do 1.februara.

Podeli