DruštvoVesti

Promovisan “Vektorski svet”

Promocija priručnika u oblasti grafičkog dizajna te širenje rezultata projekta “Vektorski svet” održana je u Školi za dizajn tekstila i kože. Osnovna tema konferencije bila je sumiranje postignutih rezultata projektom “Vektorski svet” koji mogu biti korisni ostalim školama, fakiltetima i institucijama koje se bave obrazovanjem u Srbiji i inostranstvu.

“Završen je projekat “Vektorski svet” čija realizacija je trajala pune dve godine, a koji je  finansiran od strane Evropske unije. Projekat je bio u organizaciji naše škole  kao i partnerskih škola iz Hrvatske, Portugalije i Slovenije, čiji su predstavnici prisustvovali konferenciji na kojoj smo  promovisali pomenuti projekat”, kazao je direktor Škole za dizajn kože i tekstila Meho Camović. Camović je istakao da je ovaj projekat jako važan za školu i đake, sve buduće generacije i podsetio da je 2029. godine takođe odrađen odličan projekat, jedinstven u svetu a to je Udžbenik za dzins odeću.

 

Predstavnici partnerskih škola iz Hrvatske, Slovenije i Portugalije, zadovoljni su postignutim razultatima na ovom projektu. Željka Milošević Poro iz Škole za likovnu umetnost u Splitu izrazila je pre svega sreću zbog novih poznanstava i druženja sa kolegama, a onda i zbog konačnog rezultata, uraženog priručnika u oblasti grafičkog dizajna.

“Moji utisci su zaista fenemenalni. Kolege iz Portugalije, Slovenije, Novog Pazara i mi iz Splita odmah smo se uklopili i složili oko svih ideja za realizaciju ovog projekta. Ono što je bilo najlepše i verujte vrednije čak i od ovog udžbenika koji smo izdali jeste da smo sklopili prijateljstvo za čitav život tako da, sarađivali dalje ili ne, sigurno ćemo ostati u kontaktu”, kazala je Milošević Poro.

Biljana Veljović

 

https://youtu.be/Cv98MEFEvUQ

Podeli