Investicije prioritet: Delegacija Novog Pazara sa ministarkom Atanackovi─ç o privrednim temama

Delegacija Novog Pazara koju su ─Źinili gradona─Źelnik Nihat Bi┼íevac, njegov zamjenik Vladimir Marinkovi─ç, pomo─çnik gradona─Źelnika Nihad Hasanovi─ç i direktor Regionalne razvojne agencije Sad┼żaka “Seda”, Samir Ka─Źapor, boravila je u Ministarstvu privrede. Na sastanku sa ministarkom An─Ĺelkom Atanackovi─ç predstavljeni se privredni potencijali Novog Pazara, kao i problemi i izazovi lokalne privrede. Delegacija Novog Pazara na sastanku je predstavila projekte sa kojima ─çe Grad konkurisati kod tog ministarstva, prije svega izrada projekta i izgradnja poslovne infrastrukture, prilaznih puteva do postoje─çih industrijskih zona, osnivanje i izgradnju nove Poslovne slobodne zone za koju su spremne dvije potencijalne lokacije, pomo─ç mikro, malim i srednjim preduze─çima i preduzetnicima.

Kako je saop┼íteno, ministarki Atanackovi─ç upu─çen je poziv da u ┼íto skorije vrijeme posjeti Novi Pazar, kako bi joj bile predstavljene potencijalne lokacije za poslovne zone i kako bi se susrela i razgovara sa privrednicima. Od ministarke Atanckovi─ç je zatra┼żeno da pomogne u pronala┼żenju i dovo─Ĺenju stranih investitora u Novi Pazar i okolne op┼ítine, koji ─çe otvoriti nove fabrike u regiji, ┼íto bi smanjilo trenutnu veliku nezaposlenost u gradu i regiji i kako bi se oja─Źala ekonomska stabilnost gra─Ĺana.

 

Delegacija Novog Pazara susrela se u Beogradu i sa ministarkom za za┼ítitu ┼żivotne sredine Irenom Vujovi─ç. Osim rukovodstva Grada, tom sastanku prisustvovao je i direktor JKP “Gradska ─Źisto─ça”, Armin Mehovi─ç.

Delegacija Novog Pazara sa ministarkom je razgovarala o va┼żnim projektima u oblasti ┼żivotne sredine, onim koji su realizovani i projektima koji ─çe biti realizovani.

Sanacija deponije “Golo brdo” u fokusu je ekolo┼íke borbe, rije─Źi je bilo i o po┼íumljavanju na vi┼íe lokacija na teritoriji Novog Pazara, smanjenju aerozaga─Ĺenja i donacijama opreme komunalnim preduze─çima.

Izvor: Grad Novi Pazar

A.N.

Podeli