DruštvoVesti

Ministarstvo turizma i omladine odobrilo značajna sredstva za unapređenje i razvoj turističke infrastrukture u Sandžaku

Ministar Husein Memić kazao je da je Ministarstvo turizma i omladine kojim rukovodi odobrilo značajna sredstva za unapređenje i razvoj turističke infrastrukture u Sandžaku.

Memić je kazao da je novac opredeljen za brojne projekte.

Za sanaciju i rekonstrukciju Doma kulture u Tutinu opredeljeno je 30 miliona dinara. U Priboju će biti finansijski podržani radovi na investicionom održavanju ulice 12. januara u Staroj čaršiji za šta su opredeljena sredstva u iznosu od 40 miliona dinara. Za uređenje parka sa dečijim igralištem u Sjenici opredeljeno je 7 miliona dinara.
U uređenje školskog dvorišta OŠ “Meša Selimović” u Ribarićima biće uloženo 25 miliona dinara. U okviru projekta biće izgrađene tribine, trim stare, sportski teren i ugrađena rasveta. Za unapređenje i razvoj turističke infrastrukture u Novom Pazaru odobreno je 80 miliona dinara. Sredstva će biti uložena u rekonstrukciju stare hidrocentrale, drugu fazu rekonstrukcije Kule Džephane, revitalizacije kompleksa crkve Sv. Petra i Pavla i zgrade Mitropolije.
“Radujem se realizaciji svih podržanih projekata. Pomenutim investicijama i ulaganjima u turističku infrastrukturu utičemo direktno na privredni i ekonomski razvoj Novog Pazara i celog Sandžaka.  Zahvaljujući doslednoj politici našeg lidera Rasima Ljajića nastavljaju se ulaganja i investicije u ceo region što znači njegov ubrzan razvoj i bolje uslove života za sve građane”,napisao je ministar turizma i omladine Husein Memić na svom fejsbuk profilu.
Podeli