DruštvoPoslednjeVesti

Bezbedno do škole u Lugu! Širi trotoari i pešačka staza (FOTO)

Učenici škole Desanka Maksimović u Lugu, a naročito njihovi rodtelji nemaju više razloga za brigu. Uskoro će do škole i oni najmlađi stizati daleko bezbednijim trotoarima i pešačkim stazama čija izgradnja je započela. Uske trotoare zameniće novi, radi se na parternom uređenju i zameni kompletne ograde.

Radovi na izgradnji sportke sale i na potprunoj rekonstrukciji škole Desanka Maksimović u završnoj su fazi.  Uporedo sa ovim završnim , započeti su radovi na izgradnji, odnosno proširenju trotoara u Ulici Cetinjskoj i izgradnji pešačke staze koja će tu ulicu spojiti sa Mitrovačkom, kazao je za RTV Novi Pazar član Gradskog veća zadužen za urbanizam, izgradnju i stanovanje Aladin Zećirović.

On je podsetio da su  ranije trotoari u Cetinjskoj ulici bili u u veoma lošem stanju i uski, a istovremeno i konstantno zauzeti i uzurpirani parkiranim vozilima.

”Sada se ta situacija u potpunosti menja, trotoari će biti široki dva metra, a u nivou ulice biće obezbeđen parking. Dobiće se proširenje trotoara pomeranjem ograde unutar školskog dvorišta. Sada će svi pešaci, svi korisnici ovog prostora, a najvažnije učenici OŠ Desanka Maksimović bezbedno moći da prolaze tom ulicom i da koriste tu pešačku stazu” objašnjava Zećirović.

Trotoari  će biti postavljeni oko čitavog dvorišta, ddoaje on. I to neće biti jedini radovi na uređenju.

Radiće se novo parterno uređenje, a dosadašnja betonska ograda je uklonjena i na njeno mesto biće postavljena nova, najsavremenija kakve imaju sve nove moderne škole u zemlji.

Osim izgradnje trotoara u naselju Lug i u ostalim naseljima, Grad Novi Pazar intenziviraće izradu projekata, izgradnju ili proširenje svih postojećih trotoara u blizini škola i na svim gradskim ulicama, jer je, naglašava, član Gradskog veća zadužen za urbanizam, izgradnju i stanovanje Aladin Zećirović bezbednost dece i pešaka na prvom mestu.

 

Senada Kalić

 

Podeli