DruštvoVesti

Počelo uređenje raskrsnice na Paricama

Počelo je sređivanje raskrsnice u naselju parice, na uglu ulica Rifata Burdževića i Sjeničke i biće gotovi u narednih nekoliko dana. Cilj je povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, prvenstveno pešaka, rekao je saobraćajni inženjer iz Zavoda za urbanizam Ahmed Koca.

Koca je objasnio da su na toj raskrsnici već postavljeni nadivičnjaci na trotoarima, ali će biti izgrađeno i razdelno ostrvo koje će usmeravati vozila, kao i nova saobraćajna signalizacija i javna rasveta.

„Trenutno je obeležen položaj tog ostrva na sporednom putu kao privremena mera, a u narednim danima će se izgraditi ostrvo sa izdignutim ivičnjacima što će onemogućiti parkiranje vozila na tom delu” – objasnio je Koca.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Vahidin Melajac zadovoljan je radovima na pomenutoj raskrsnici a najavio je i da će sledeće nedelje biti završeni projekti usvojeni na poslednjoj sednici Saveta, a koji se odnose na potes u Ulici Šabana Koče i magistrale u Svojboru i Jaklji.

Melajac je istakao i da će finsnijskim sredstvima EU Progres-a, koja iznose oko 200.000 evra, u narednih 18 meseci biti izrađena strategija bezbednosti saobraćaja te da će i to uticati na rešavanje problema bezbednosti u saobraćaju.

 

Podeli