DruštvoVesti

Ministarka Tanasković razgovarala sa poljoprivrednicima

Prilikom posete Novom Pazaru ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković sastala se i sa poljoprivrednicima novopazarskog, sjeničkog i tutinskog kraja. Sastanku je prisustvovalo više od sto poljoprivrednika koji su imali priliku da iznesu sve probleme sa kojima se suočavaju prilikom vođenja svojih gazdinstava. Ministarka im je obećala pomoć, a direktor Poljoprivredne stručne i savetodavne službe u Novom Pazaru Nihad Hasanović, sastanak je ocenio veoma konstruktivnim.

”Poljoprivrednici iz Novog Pazara, Sjenicie i Tutina nemaju često priliku da razgovaraju otvoreno o svim problemima sa ministarkom. Danas je gospođa Tanasković uvažila preko 100 poljoprivrednika. Otvoreno se razgovaralo o svim njihovim problemima. Mogle su se čuti i neke zamerke, ali najmanje na račun Ministarstva poljoprivrede i subvencija, gde su ljudi zadovoljni”, izjavio je Hasanović.

Ministarka je obećala da će pronaći način i za prevazilaženje problema nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, koji poljoprivrednike onemogućavaju da ostvare pravo na subvenciju po hektaru. Najavila je da će im to pravo uskoro biti omogućeno na osnovu date izjave koja će važiti dve godine.

 

Podeli