DruštvoVesti

Deo profesora sa DUNP-a održao polučasovni štrajk

Profesori i administrativni radnici Državnog univerziteta u Novom Pazaru  članovi sindikata “Nezavisnost”, održali su danas polučasovni štrajk upozorenja kako bi, kako su rekli, ukazali na loše stanje na toj visokoškolskoj ustanovi. Njih je u štrajku podržao deo studenata.

Poverenik ovog sindikata, profesor Dejan Mirčić rekao je novinarima da su proteklih meseci mnogo puta pokušavali da uspostave kontakt sa upravom Univerziteta, ali da odgovor nisu niklada dobili.

“Naš jedini cilj je poštovanje zakona Srbije i “konstruktivno pristupanje revidiranju i izmeni spornih odredbi u pravilnicima i Statutu Državnog univerziteta” – rekao je Mirčić.

Profesor Senad Ganić istakao je zahtev okupljenih u sindikatu da se promeni Statut DUNP-a jer je kako je istakao “totalitaran i autoritaran” zbog čega je potrebna njegova promena. On je takoše rekao i da niko do njih ne traži bilo kakve privilegije i povlastice već da DUNP dobije Statut po uzoru na slične obrazovne institucije.

” Loše stanje na Univerzitetu dovelo je do toga da četiri departmana sa društvenih nauka nemaju akreditaciju te da se postavlja pitanje da li će uopšte biti upisa sledeće generacije studenata” – rekao je Ganić.

Podeli