DruštvoVesti

Mostarska i novopazarska biblioteka potpisale sporazum o saradnji

Direktori biblioteka “Dositej Obradović” u Novom Pazaru i Narodne biblioteke “Mostar” iz Mostara, Elijas Rebronja i Omer Mičijević, potpisali su danas sporazum o saradnji. Ove dve ustanove kulture saradjuju već pune dve godine, ali današnje potpisivanje bila je kruna te saradnje. Kako su oba direktora istakla, ova saradnja biće na obostrano zadovoljstvo uz nadu da će dugo potrajati.

“Naša saradnja već postoji na izvesnom nivou. Mi smo već dva puta učestvovali na Međunarodnoj konferenciji bibliotekara u Mostaru i imali smo predstavljanje svojih izdanja i jednu promociju. Gospodin Mičijević, direktor biblioteke “Mostar”  već treći put dolazi u Novi Pazar. Dakle, saradnja je već  uspostavljena, a ovo potpisivanje sporazuma je samo kruna te saradnje”, kazao je direktor biblioteke “Dositej Obradović” u Novom Pazaru, Elijas Rebronja.

“Važno je uspostaviti saradnju dve insitucije koje se bave sličnom delatnošću, a uspostavljanjem takvog vida saradnje zapravo se približavaju i određene društvene zajednice, a tu zapravo mislim na Novi Pazar i Mostar”, dodao je Rebronja.

Potpisivanje sporazuma o saradnji ove dve ustanove kulture, direktor biblioteke “Mostar” Omer Mičijevoć je ocenio kao vema važnim korakom. “Kroz ovu saradnju od prethodne dve godine uverili smo se da imamo sličnu viziju i planove i to smo podigli na jedan viši nivo, a to je da radimo zajedničke projekte. U dogledno vreme zbog EU moraćemo  da preko IPA fondova apliciramo za neke projekte kako bi mogli da unapređujemo našu saradnju”, kazao je direktor biblioteke u Mostaru, Omer Mičijević.

Biljana Veljović

 

Podeli