DruštvoVesti

Predstavnici mostarske i novopazarske biblioteke u poseti gradonačelniku Nihatu Biševcu

Nakon potpisivanja sporazuma o saradnji novopazarske i mostarske biblioteke, delegacije ove dve ustanove kulture bile su u poseti gradonačelku Nihatu Biševcu. Na sastanku je bilo reči o proširivanju saradnje koja se odnosi i na pole sporta, ekonomije, politike. 

“Koristim priliku da zahvalim gradonačelniku Nihatu Biševcu i njegovim saradnicima na lepom gostoprimstvu i nadam se da će oni uskoro biti i naši gosti”, kazao je direktor Narodne biblioteke “Mostar”, Omer Mičijević. Mičijević je rekao da su danas sa Biševcem razgovarali na temu kulturnog povezivanja ova dva grada, ali i o povezivanju na nivou politike, privrede i ekonomije.

“Nadamo se da će saradnja vaše i naše biblioteke kao i drugih institucija kulture iz Novog Pazara i Mostara u dogledno vreme biti na visokom nivou. Regionalno pozorište iz vašeg grada već je učestvovalo na našem prestižnom festivalu komedije “Lisca” te je i tu već uspostavljen jedan vid saradnje”, kazao je Mičijević.

Mičijević je rekao da i jeste cilj dobra saradnja ova dva grada koja su, kako je ocenio, sličnog mentaliteta i kulture i da imaju slične sklonosti ka svim poljima.

“Kultura ustvari i jeste prva stvar koja povezuje Novi Pazar i Mostar jer  imamo puno toga sličnog i zajedničkog. Kao što je već Mičijević rekao, dobra saradnja dveju biblioteka, onda pozorišta većje  pokazatelj da imamo slična interesovanja i ciljeve”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Biševac je podsetio i da su pre izvesnog vremena i mostarski atletičari dolazili i boravili u Novom Pazaru, što pokazuje da uspešno možemo sarađivati i na polju sporta. “Mnogo je prostora i potencijala da naša saradnja bude još bolja, te se ovom prilikom zahvaljujem direktoru Narodne biblioteke u Mostaru na poseti i iznetim idejama o budućoj saradnji koje će se, siguran sam, i realizovati”, dodao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Biljana Veljović

 

Podeli