Kultura

Eling večeras na sceni Kulturnog centra Novi Pazar

Kulturni centar Novi Pazar večeras u 20 sati otvara svoja vrata za pozorišnu predstavu “Eling” Beogradskog dramskog pozorišta. Publika će imati priliku da uživa u predstavi koja je nastala na osnovu norveškog filma iz 2002. godine, koji je bio kandidovan za Oskara, javlja RTVNP.

Pozorišna adaptacija filma “Eling” premijerno je izvedena u “Bush teatru” u Londonu 2007. godine i brzo je stekla međunarodni uspjeh, proglašena za najbolju novu komediju u 2008. godini i nominovana za prestižnu “Olivier” nagradu.

Predstava, donosi priču s elementima crne komedije. Radnja prati dvojicu muškaraca koji izlaze iz psihijatrijske bolnice u svijet “normalnih”. Kroz njihove pokušaje adaptacije, predstava istražuje njihove strahove i pokušaje uspostavljanja ličnih kriterija za prihvatanje ljudi.

U glavnim ulogama su Pavle Pekić, Ljubomir Bandović, Nenad Gvozdenović, Rade Marković i Nataša Marković.

Na međunarodnom planu, predstava je bila nagrađena i na 33. Danima satire u Zagrebu 2009. godine, gdje je Ljubomir Bandović osvojio nagradu “Ivo Serdar” za ulogu najbolje primljenu od strane publike, dok je Pavle Pekić dobio nagradu “Zlatni smijeh”. Također, na 22. Danima “Zorana Radmilovića” u Zaječaru 2013. godine, predstava je nagrađena priznanjem “Zoranov brk”.

Karte za predstavu su dostupne na blagajni Kulturnog centra.

G!cić Galib

Podeli