DruštvoVesti

Novopazarska banja ove godine za 110 penzionera

Novopazarska banja ove će godine u okviru programa rehabilitacije i oporavka penzionera o trošku PIO fonda primiti 110 pacijenata, što je do sada rekordan broj. Rekordan je i broj penzionera sa područja Novog Pazara, Sjenice i Tutina koji će koristiti ovu mogućnost, čak 400. Objavljen je spisak 25 ustanova u Srbiji gde penzioneri imaju besplatnu rehabilitaciju. Rang lista korisnika penzija koji  su ispunili uslove za upućivanje na rehabilitaciju biće poznata sredinom marta.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 39.850 dinara.

Rekordan broj penzionera sa područja novopazarske Filijale PIO fonda ostvario je ovo pravo, njih 400. I ove godine mogućnost lečenja i rehabilitacije koristiće u ovdašnjoj Specijalnoj bolnici za mišićne i neuromišićne bolesti, odnosno novopazarskoj banji. Ova ustanova primiće 110 penzionera u toku ove godine.

Penzioneri će ovo pravo moći da koriste odmah po sklapanju ugovora između banja i PIO fonda, o čemu će blagovremeno biti obavešteni.

Ovo međutim nije jedina pogodnost za penzionere u 2024. godini. Direktor novopazarske filijale Penzijsko-invalidskog osiguranja Mirsad Adburahmanović podseća na povećanje, ali i opredeljenu pomoć za one sa najnižom penzijom.

Podsetimo, konkurs za boravak u banjama trajao je do 25. januara. Rang lista korisnika penzija koji  su ispunili uslove za upućivanje na rehabilitaciju biće poznata sredinom marta.

 

 

Senada Kalić

Podeli