DruštvoKulturaVesti

Raspisan konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač”

Književna nagrada “Aladin Lukač” jedna je od najstarijih nagrada Kulturnog centra Novi Pazar istakla je urednica književnog programa ove ustanove Almira Suljević i pojasnila kriterijume za učešće na ovogodišnjem konkursu.

” Na konkurs se mogu prijaviti pisci čije knjige su napisane na srpskom, bosanskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku, koji uz prijavu treba da dostave tri primerka knjige, adresu, mejl i broj telefona. Autoru pobedničke knjige pripašće novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara koja će biti nedeljiva. Rok za prijavu je 30.jun, a tokom avgusta će žiri doneti odluku o laureatu” – izjavila je Suljević.

Kako kaže uvek je veliko interesovanje za ovaj konkurs pa se nada da će i ove godine biti veliki broj prijavljenih mladih pisaca.

Ovu nagradu ustanovili su Kulturni centar Novi Pazar i Ustanova za kulturu Sjenice, u znak sećanja na tragično preminulog mladog pesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime. Dodeljuje se od 2004. godine, a ušla je u kalendar književnih nagrada koje se dodeljuju u Srbiji.

 

 

Podeli