PolitikaVesti

Pisarnica ne radi, krivična prijava protiv načelnika Opštinske uprave u Sjenici

Opozicioni odbornici Skupštine opštine Sjenica ni danas nisu uspeli da predaju zahtev za vanredno sazivanje sednice Skupštine opštine Sjenica na kojoj bi forimrali novu većinu i eventualno zatražili smenu predsednika opštine Muniba Mujagica. Razlog je što pisarnica od petka do danas nije u funkciji. Od tada ni jedan zahtev nije zaveden. Predsednik Skupštine opštine Sjenica, koji je takođe pokušao da lično preda i zavede zahtev, podneo je krivičnu prijavu protiv načelnika Opštinske uprave Adnana Ciljevića.

Nakon još jednog bezuspešnog pokušaja opozicionih odbornikada predaju zahtev za sazivanje vanredne sednice SO-e Sjenica, to je pokušao da učini i predsednik Skupštine Nermin Kamberović. Dobio je isti odgovor ”da u pisarnici od petka u podne do tog trenutka ne postoje uslovi za rad, te da je radnica pisarnice o tome u pisanoj formi obavestila načelnika.

Predsednik Skupštine opštine Sjenica je još juče u pisanoj formi o ovoj situaciji obavestio nadležni Republički inspektorat pri Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a danas je podneo krivičnu prijavu protiv načenika Opštinske uprave Adnana Ciljevića.

”Nakon odgovora radnice pisarnice da kompjuter ne radi, da je načelnik uzeo ključ od zavodnog pečata, te da je uskraćena i mogućnost analognog zavođenja , stvorili su se uslovi i za krivičnu prijavu. U skladu sa krivičnim zakonikom Republike Srbije ja podnosim krivičnu prijavu protiv načelnika Opštinske uprave, koji zloupotrebom službenog položaja sprečava predsednika Skupštine da zavede zahtev po kojem će predsednik opštine i Skupština postupati”, izjavio je predsednik Skupštine opštine Sjenica Nermin Kamberović.

Predstavnici opozicionih odbornika, potpisnika zahteva za sazivanje vanredne sednice Skuštine, podsećaju da od petka na različite načine bezuspešno pokušavaju da podnesu zahtev. Naglašavaju da, kako kažu, uprkos ”opstrukcijama od strane rukovodećih struktura”, oni neće odustati.

Funkcioner SDA Sandžaka Rafet Zornić ističe da su osim lično, zahtev pokušavali da podnesu elektronski i preko pošte.

 

”Imamo dokaz da smo zahtev podneli i preko pošte sa dostavnicom i da je istog dana opština primila taj zahtev. Međutim, predsednik skupštine nije dobio zahtev koji se nalazi negde u zgradi opštine”, izjavio je funkioner SDA Sandžaka Rafet Zorinić.

”Današnji dan je izvršna vlast uzurpirala opštinu za svoje lipčne interese. Građani ne mogu da ostvare svoja prava za najobičniji zahtev koji ide preko pisarnice. Ovo što oni rade zaista nema nikakvog smisla. Pokazali su da ovde nema ni d od demokratije”, izjavio je šef odborničkog kluba SDA Sandžaka u Sjenici Kaso Avdović.

Odbornik SDA Sandžaka Admir Elezović poručio je predstavnicima vlasti u Sjenici, da oni više neće vršiti vlast, jer kako je naglasio, opozicioni odbornici neće odustati od svog zahteva.

Podeli