DruštvoVesti

Konzul Turske u Novom Pazaru Osman Peşmen posetio SEDU

Novi generalni konzul Turske u Novom Pazaru Osman Peşmen posetio je danas Regionalnu razvojnu agenciju Sandžaka. Cilj posete je predstavljanje agencije i utvrđivanje daljeg puta i saradnje sa Republikom Turskom.

Poseta novog generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru Osmana Peşmena je prema rečima direktora agencije SEDA Samira Kačapora veoma značajna. Kako je istakao, to je za agenciju jasan znak da ima partnera u Republici Turskoj.

“Saradnja sa Turskom je tekla u oblastima razvoja ekonomije ali i u oblasti razvoja obrazovanja, gde su nam braća iz Turske pomogla da napravimo nova obdaništa, škole. U ekonomiji da povežemo firme i da saradnja bude lakša i bolja. Nadam se da ćemo nastaviti i jače i bolje, jer uvek može bolje. Posle ovog sastanka nadam se da će uslediti i sastanci i u konzulatu ali i posete turskih firmi kod nas i naših kod njih” kazao je za RTV Novi Pazar Kačapor.

“Pre svega sam došao da se informišem o radu agencije SEDA i da vidim šta oni to u stvari rade i koja su to polja na kojima bi u budućnosti mogli da sarađujemo. Ponavljam, narod koji živi na području Sandžaka je most prijateljstva između dve države. U tom smislu gledali smo na kojim poljima ćemo moći da pomognemo i sarađujemo u budućnosti”, kazao je novi generalni konzul Turske u Novom Pazaru Osman Peşmen.

Nakon sastanka direktor agencije SEDA kao mali zank pažnje novom generalnom konzulu Turske Osmanu Peşmenu uručio je simboličan poklon, sliku kule motrilje.

A.A.

Podeli