PolitikaVesti

Mujagić: Pisarnica ne radi zbog poboljšanja kvaliteta pružanja usluga

Nefunkcionisanje pisarnice, zbog čega građani Sjenice od petka ne mogu da u zgradi opštinske uprave podnesu zahtev koji se zavodi preko pisarnice, predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić objašnjava činjenicom da je u toku realizacija projekta zamene kompjutera sredstvima iz donacije, a u cilju poboljšanja kvaliteta pružanja usluga građanima. Isti razlog navodi i načelnik Opštinske uprave Adnan Ciljević, protiv kojeg je podneta krivična prijava. On tvrdi da je zavodno pečat sklonjen iz bezbednosnih razloga, te najavljuje da bi eletronska pisarnica uskoro trebalo da bude osposobljena.

Predstavnike opozicionih odbornika primio je predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić. Izjavio je za RTVNP da zahtev odbornika ne zastareva, te naglasio da se sve može rešiti na civilizovan, demokratski način.

”Sve je ovo u smislu poboljšanja kvaliteta pružanja usluga. Opština Sjenica je, verujem, na zadovoljstvo građana uspela da dobije značajnu donaciju da se u tehničkom smislu osavremeni, da imamo bolju pisarnicu, čime će se omogućiti bolje usluge prema građanima. To što se u ovom trenutku dogodilo da grupa odbornika želi da preda zahtev za smenu vlasti, u pitanju je slučajnost. Te stvari jednostavno ne mogu da zastaraju”, izjavio je predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Načelnik Opštinske uprave Adnan Ciljević takođe kaže da je tehnički problem u pisarnici iskorišćen za zamenu i instaliranje 23 nova računara, obezbeđena iz donatroskih sredstava.

”Ispostavilo se, da je problem sa elektronskim zavođenjem, komplikovaniji nego što se na početku mislilo”, objašnjava Ciljević.

Nemogućnost analognog zavođenja zahteva zbog nedostatka pečata, Ciljević objašnjava da su ”pečati sklonjeni zbog postojanja opasnosti da isti budu oteti od strane grupe huligana”. Na pitanje kada će pisarnica profunkcionisati, Ciljević je odgovorio da ”očekuje da će to biti ekspresno rešeno”.

https://youtu.be/SsJOnF_7YCE

 

Podeli