DruštvoVesti

Sezona odmora i putovanja počinje, Turska najtraženija

Sezona letovanja i godišnjih odmora je konačno stigla, pa se i Novopazarci pripremaju za uživanje u zasluženom odmoru. Nakon perioda ranog bunkinga u februaru i martu, stigli su meseci kada se planiraju nova putovanja. I ove godine, turoperateri, hoteli i letovališta pripremili su razne pakete i popuste kako bi privukli turiste. Sveobuhvatni aranžami koji uljučuju i razne aktivnosti i ove godine će biti najtraženiji, naročito među mladima.

Omiljene destinacije za letovanje su često popularne primorske zemlje kakve su Turska, Grčka, Španija, Italija, Crna Gora, Hrvatska i od pre nekoliko godina Albanija. Ove zemlje privlače turiste svojom bogatom kulturnom baštinom, prelepim plažama, ukusnom hranom i raznovrsnim aktivnostima koje se mogu iskusiti, kaže za RTV Novi Pazar turistički savetnik Armin Gicić.

U moru različitih destinacija koje se nude, Turska međutim i dalje ostaje jedna od najprimamljivijih opcija. Turistički pik očekuju se u julu. Put primorja Novopazarci će pohrliti odmah nakon Bajrama.

Sezona letovanja, Turska
Sezona letovanja, Turska

Cene aranžmana su porasle, tvrde turoperateri,  To prema njihovim rečima diktira i broj noćenja za koji se građani odlučuju.

I ove godine u ponudi su i  egzotične destinacije. Turoperateri međutim savetuju da se poseta popularnim letovalištima na Maldivima, Sejšelima i drugim ostrvima i polustrvima planira tokom hladnijih meseci.

Ukoliko se niste odlučili za rani buking po nešto povoljnijim uslovima, brojne agencije i turoperateri su vam na usluzi. Internet pretraga u značajnoj meri može vam pomoći u odabiru destinacije. Ranija iskustva i recenzije, mnogima će ipak i ove godine biti presudne.

 

Senada Kalić

Podeli