Sport

AMK Novi Pazar silno pojačan: Veliki planovi Šabanagića i Došljaka

Auto-moto klub Novi Pazar odnedavno je jači za Almira Šabanagića, lokalnog asa koji je u prethodne tri godine u Srbiji dominirao u skuter klasama 50 i 70.

Šabanagić, koji je dvostruki prvak države u moto klasi do 125 kubnih centimetara, tako se pridružio dragsteru Esadu Došljaku.

U gradskom Sportskom savezu upriličen je prijem za Došljaka, Šabanagića i njegovog naslednika, devetogodišnjeg Omara Šabanagića.

Zajednički stav je da su konačno stvoreni uslovi da stariji Šabanagić, koji je nosilac Zlatne kacige, brani boje kluba iz rodnog grada.

“Radi o bitnom trenutku za sadašnjost i budućnost auto-moto sporta u Novom Pazaru. Očekujem da saradnja bude dugotrajna, a urodila je plodom već na prvom takmičenju u Jagodini“, ocenio je generalni sekretar novopazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Almir Šabanagić je na Prvenstva Srbije za skutere i mopede (MEC) pobedio u skuter klasama 50 i 70.

“Zahvalan sam ljudima iz pazarskog Sportskog saveza i Došljaku kao prvom čoveku kluba. Bilo je nekih priča i ranije, ali imao sam drugačije planove. Dobro sam se spremio za MEC, uz rekordne vožnje u Jagodini. Želim znanje da prenesem na sina”, rekao je Almir Šabanagić.

Omar Šabanagić je u Jagodini bio četvrti u skuter klasi 50.

“Ovaj sport sam zavoleo gledajući oca. Sada sam mnogo bolji nego prošle sezone. Želim da napredujem iz trke u trku, da se domognem pobedničkog postolja”, naveo je Omar Šabanagić.

Došljak juri “devetku”

Sezona u trkama ubrzanja kreće sledećeg vikenda, ali disciplina drag nije u nacionalnom kalendaru Sportskog auto i karting saveza Srbije.

“Šabanagić je veliko ime, pa je velika stvar što nam se pridružio. Drag sezona kreće predstojećeg vikenda u Osijeku. Neće biti vožen šampionat Srbije, ali tu su prvenstva susednih država i Regionalni kup”, kazao je Došljak.

On je sa Audijem RS4 prešao 402 metra za 8,059 sekundi, ali su ga problemi s menjačem prethodnih sezona sprečili da sa Opel korsom RS dohvati klasu devet sekundi.

Došljak je zbog toga pozvao u pomoć je pozvao mehaničara Amstek motorsa Amela Selimovića, koji živi u Švajcarskoj.

“Dobro je što motor nije bio problem. Menjač je zamenjen, a urađeno je sve ostalo što bi Došljaka trebalo da dovede do željenog cilja”, zaključio je Selimović.

M. Minić

 

Podeli