DruštvoVesti

Gašić u Priboju: Zločin nije etnički i verski motivisan, pronaći ubicu

”Uznemirenost u narodu izazvali su brojni događaji u prethodnom periodu ali ubistvo mladića u Priboju”, kazao je danas prilikom posete toj sandžačkoj opštini ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

“Najviše rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova imalo je sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave i političkim strankama, zbog ovog nemilog događaja koji je, nažalost, izvršio policajac. Ono što je zajednički imenitelj svega, jeste da ovo nema ni versku ni političku konotaciju.  Reč je o nemilom događaju koji je rezultirao odlaskom jednog mladog i dobrog čoveka. Ministarstvo izvršava sve radnje i mere kako bi izvršilac bio izveden pravdi. Sve naše organizacione jedinicu su od prvog momenta aktivno uključene. Uhapšeni su svi pomagači lica koje je izvršilo zločin.  Tu nema pardona ni prema kome ko pomaže ljudima koji izvrše bilo koje krivično delo”, kazao je Gašić, prenosi RTV  Novi Pazar.

Ministar Gašić u Priboju
Ministar Gašić u Priboju

”Pripadnik ministarstva unutrašnjih poslova i kada je na dužnosti i van nje, mora da bude jednako posvećen očuvanju bezbednosti svih građana. Ne sme sebi da dozvoli ovako krivično delo”, izričit je ministar Gašić.

Rvović: Priboj primer dobrih međunacionalnih odnosa

Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio se na poseti ministru i njegovim saradnicima.

Lazar Rvović, predsednik Opštine Priboj
Lazar Rvović, predsednik Opštine Priboj

“Na sastanku smo otvorili niz tema, i nama to znači kao maloj sredini. Složili smo se svi da zločin nije nacionalno i verski motivisan.  Očekujemo da što pre počinilac bude uhapšen”, rekao je predsednik opštine Priboj.

“Meni je žao kada je Priboj po ovim vestima prisutan u medijima. Umesto da govorimo o investicijama koje će ove godine biti rekordne. Svi znamo da je Priboj primer dobrih međunacionalnih odnosa. Ne možete izolovati i uticati na različite portale i novinare. Oni su motivisani iz dugih razloga, da šire određene dezinformacije i unose negativnu energiju u jednu dobru i pristojnu sredinu”, rekao je Rvović.

Jasminko Toskić, predsednik OO SDP Priboj
Jasminko Toskić, predsednik OO SDP Priboj

Toskić: SDP traži da se pojača prisustvo Bošnjaka u organima MUP-a

Predsednik Opštinskog odbora Sandžačko demokratske partije u Priboju dr Jasminko Toskić kazao je da je od strane ministra Gašić prezentovano da je MUP angažovao sve jedinice. Te jedinice rade na pronalasku počinioca i rasvetljavanju kompletnog dela.

’’Nadamo se skorom razrešenju. Ono što smo mi u Sandžačko demokratskoj partije u Priboju tražili jeste da se pojača prisustvo Bošnjaka u organima MUP-a, čisto radi pojačanja osećaja sigurnosti u Priboju’’ kazao je Toskić.

Podeli