DruštvoVesti

Gradonačelnik Nihat Biševac uputio čestitku novoizabranom predsedniku udruženja Turska-Bosna-Sandžak

Gradonačelnik Nihat Biševac uputio čestitku novoizabranom predsedniku udruženja Turska-Bosna-Sandžak, prenosi RTV Novi Pazar.

Prof.dr Sedat Ziyade izabran je za novog predsjednika Udruženja Turska-Bosna-Sandžak. On je izabran na redovnoj skupštini održanoj u Istanbulu.

Tim povodom, čestitku novoizabranom predsedniku uputio je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

“Uvaženi prof.dr. Sedat Ziyade, ovom prilikom želim da Vam u ime svih građana Novog Pazara i u svoje lično ime čestitam na novoj poziciji. Želim da vam čestitam na pobedi na izborima za predsednika najvećeg udruženja Bošnjaka u Turskoj.

Radujemo se još jednom izuzetnom izboru naših sunarodnika koji žive na teritoriji Turkiye. Verujemo da su ponovo, kao i mnogo puta do sada izabrali pravog čoveka za svojeg predstavnika. Siguran sam da će vaše lično iskustvo, profesionalnost i znanje doprineti još boljem položaju samog udruženja, kao i našeg naroda u Republici Turkiye.

Vaše udruženje je stub organizovanja društvenog života naših ljudi. Od samog početka i verujemo da će za vreme vašeg mandata taj položaj biti dodatno učvršćen.

Grad Novi Pazar je od samog nastanka vašeg udruženja bio svestan njegove važnosti, i onoga šta ono predstavlja našim ljudima koji žive u bratskoj republici Turkiye.

Upravo iz takvog stava proističe naša stalna želja za dobrom saradnjom, za koju smatramo da je oduvek bila na visokom nivou. Novi Pazar će nastojati da i u budućnosti bude dobar partner Vama i Vašem udruženju.

Na kraju, još jednom koristim priliku da Vam čestitam na izboru za predsednika Udruženja Turkiye Bosna Sancak.  Da poželim uspeh i hair u budućem radu”  poručio je gradonačelnik Biševac.

Udruženje Turska-Bosna-Sandžak ima za cilj jačanje saradnje i unapređenje kulturnih, ekonomskih i društvenih veza između Turske, Bosne i Sandžaka. Takođe, ima ključnu ulogu u promovisanju međusobnog razumevanja i saradnje među zajednicama u ovim regionima.

 

Podeli