DruštvoVesti

Tehnička škola obeležila svoj dan i ozvaničila novi naziv

Tehnička škola u Novom Pazaru organizovala je Svečanu akademiju povodom Dana škole i promene naziva. Ona sada nosi ime Izudina Šuševića, dugogodišnjeg direktora ove  ustanove. Reč je o cenjenom  naučnom i kulturnom radniku,  koji je dao nemerljiv doprinos razvoju kulture i obrazovanja na ovim prostorima.

„Ponosni smo zbog našeg oca. Zahvalni smo svima koji su se setili, nisu ga zaboravili i dali su ime po njemu jednoj velikoj obrazovnoj ustanovi, kojoj se on maksimalno posvetio i za koju je bukvalno život dao. Njemu je obrazovanje bilo sve u životu. I onda kada je bilo izuzetno teško da ga sam stekne, on se trudio “, kazala je za RTV Novi Pazar Izudinova ćerka Elma Zukanović.

Direktor Tehničke škole „Izudin Šušević“  Hido Ljajić podseća da je mnogo urađeno na stvaranju boljih uslova za rad učenika, a da su prostorni kapaciteti sada najveći problem. Međutim, uprkos tome se nastoji da škola maksimalno odgovori svom zadatku.

„Ovo je jedna od značajnijih škola ne samo na nivu našeg grada, već i na prostoru regije i republike. Mi obrazujemo tri područja rada – mašinstvo, saobraćaj i elektrotehniku. U tim područijima rada mi postižemo izvanredne rezultate rada. Trudimo se maksimalno da učenicima stvorimo što bolje uslove za nastavu“, objasnio je direktor Ljajić.

Od 1. septembra 2022. Odlukom  Skupštine Grada Novog Pazara, škola je dobila naziv Tehnička škola „Izudin Šušević“ . Osnovana je davne 1919. godine. Sada ima 40 odeljenja i preko 1030 učenika.

Podeli