Vesti

Počela građevinska sezona

Građevinska sezona u Novom Pazaru je počela, koja će kako je najavljeno biti intezivna, a možda i jedna od najvećih do sada. U toku su radovi za asflatiranje ulice Hercegovačke, čemu predhodi rekonstrukcija svih podzemnih instalacija. Ovaj projekat će značajno poboljšati infrastrukturu ulice i omogućiti bolju povezanost sa drugim delovima grada.

Sa prvim sunčanim danima počela je i građevinska sezona u Novom Pazaru. U Hercegovačkoj ulici već nekoliko dana se odvijaju radovi, uklonjen je dostajali asfalt, a sada se radi na zameni i izgradnji podzemnih instalacija. Meštani koji ovde žive kažu da su svi radovi koji se ovde odvijaju za njih od velikog značaja, a zamena cevi će za njih znači kvalitetnije vodosnabdevanje.

Najavljena jedna od najvećih građevniskih sezona

Kako je najavljeno, ovo će biti možda i jedna od najvećih građevinskih sezona, jer je planirano da se realizuju brojni projekti. Od prošle godine ostalo je 11 nezavršenih ulica. One će  sledeće nedelje početi da se rade i to u naseljima : Ćerimidžinica, Bukreš, Selakovac i Šutenovac.

Krajem meseca biće završen tender za realizaciju još 41 novih infrastrukturnih projekata asfaltiranja novopzarskih ulica. Očekuje se i nastavak rekonstrukcije ulice generala Živkovića.

U ovoj građevinskoj sezoni biće urađena i ulica prema Carskoj ćupriji. Skoro četiri decenije probijanje  te ulice nije bilo moguće zbog imovinsko-pravnih problema koji su rešeni. Ovde su urađeni kolektori desnom stranom reke Raške, a u planu je postavljanje i javne rasvete.

Gradi se i “Smart city centar”

Podsećamo , u toku je izgradnja “Smart city centra”, prve pametne zgrade koja će biti deo Kulturnog centra. Projekat obuhvata dve faze radova, a izvođači očekuju da će završiti prvi deo radova biti završen u predviđenom roku.

Projekat je vredan 75 miliona dinara, od čega je Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj obezbedilo 45 miliona. Grad kao nosilac projekta sufinansira preostali deo sredstava. Kako je ranije najavljeno očekuje se da će drugu fazu radova finanisjki pomoći Evropska unija.

 

Podeli