DruštvoVesti

Velika ekološka akcija u subotu od 11h

Velika ekološka akcija u organizaciji Grada Novog Pazara i Odeljenja za zaštitu životne sredine biće održana sutra u 11h na više lokacija u gradu ali i van grada. Okupljanje zainteresovanih učesnika zakazano je za 11 časova ispred Gradske uprave. U akciji će učestvovati sportski klubovi, nevladine organizacije, javna preduzeća ali i đaci svih osnovnih i srednjih škola.

Prema rečima koordinatora akcije Nedžada Eminovića, ekološka akcija u subotu se realizuje na inicijativu gradonačelnika Nihata Biševca. Ove godine je malo ranije organizovana nego inače zbog dolaska meseca Ramazana.

Učesnici akcije koji će čistiti lokacije koje nisu u centru grada ne moraju da dolaze ispred Gradske uprave već mogu pravo ići na dogovorene lokacije.

Đaci osnovnih i srednjih škola sutra će čistiti dvorišta svojih škola kao i prostor oko njih. Ribolovci će u nedelju sprovesti akciju čišćenja reke Raške. Oni će se okupiti u 10h kod ribnjaka ND.

Radnici javni preduzeća najviše će se baviti uklanjanjem divljih deponija na više lokacija u gradu. Prošle godine, krajem juna, danima su radnici i mehanizacija JKP “Gradska čistoća” i Direkcije radili na uklanjanju divljih deponija. Oni su radili i na lokacijama na kojima je bilo različitog teškog otpada, najviše onog iz građevinskog sektora.

Mehanizacija i ljudstvo ta dva preduzeća radili su i na čišćenju rečnih korita i pranju obala reka i čišćenju ispod mostova. Takođe, radilo se i na košenju i uređenju zelenih površina u brojnim novopazarskim naseljima.

Ekološke akcije čišćenja u  Novom Pazaru godinama se organizuju kako bi se povećala svest građana koliko je zdrava životna sredina važna za kvalitetan život.

I u celoj Srbiji slične akcije se godinama održavaju.

 

Podeli