DruštvoVesti

Šačirović: Od proleća radovi na rekama, 2016. realizovan projekat korićenja Raške i Deževske

Šaćirović za RTV NoviPazar najavjuje da je proleće period kada će početi radovi na rečnim koritima.

Štete od poslednjih poplava na domaćinstvima u Novom Pazaru su neznatne. U svega nekoliko kuća ulila je voda. Proteklih dana radilo se na sanaciji rečnih korita Reške, Jošanice i Trnavice.

U izjavi za Dnevnik RTV Novi Pazar direktor JP Za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović istakao je da se korićenje reke Raške tokom 2016. i 2017. godine pokazalo izuzetno korisnim i podsetio na realizovanu investiciju od 2.5 miliona evra za uređenje korita reka Raške i Deževe.

Proteklih dana radilo se na sanaciji korita, utvrđivanju obala reka i čišćenju reka Raške, Jošanice i Trnavice. Radilo se i na reci u Zaguljači i sebečevskoj brani. Nakon poplavnog talasa koji je zahvatio čitav Balkan, neminovno i Novi Pazar, kazao je direktor JP Za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović.

Šaćirović: Nastavak kontinuirane negativne kampanje

Šaćirović je prokomentarisao  navode da je reka Trnavica u ingerenciji Grada Novog Pazara. Prokomentarisao je i izjave da se zakasnilo sa apliciranjem i predajom dokumentacije za konkurs zbog čega je navodno propuštena šansa da se reka ukoriti.  Šaćirović kaže da su takvi neistiniti navodi nastavak kontinuirane negativne kampanje. On objašnjava da se njegova izjava data medijima 2016. godine odnosi na realizovanu investiciju od 2.5 miliona evra. Tim sredstvima su, objašnjava Šaćirović, urađena korita reka Raške i Deževe.

On je  kazao da, prema dogovoru sa Srbijavodama,  od proleća počinju radovi na rekama. Radiće se 3,6 km uzvodno uz Trnavicu,  iznad škole do brane u Trnavi, na reci Raški 2,5 km uzvodno od Adel-servisa i Jošanice i 1 km uzvodno od Šutenovačkog mosta, što je ukupno 7.1 km.

Reke u Novom Pazaru u nadležnosti su Srbijavoda, izričit je Šaćirović.

Direktor JP Za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović dodaje i da se korićenje reke Raške tokom 2016. i 2017 godine pokazalo izuzetno korisnim. To se, navodi on, pokazalo i prilikom poslednjih poplava.

 

Senada Kalić

Podeli