DruštvoVesti

Bačevac ponovo izabran za šefa grupe prijateljstva sa Turskom

Članovi Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije, na prijedlog predsjednika parlamenta, a nakon konsultacija sa predstavnicima poslaničkih grupa, usvojili su danas prijedlog o formiranju 161 poslaničke grupe prijateljstva i izabrali predsjednike tih grupa.

Narodni poslanik dr. Muamer Bačevac, izabran je za predsjednika Parlamentarne grupe prijateljstva sa Republikom Turskom.

Bačevac je bio predsjednik grupe prijateljstva sa Republikom Turskom i u prošlom mandatu, a ta grupa prijateljstva bila daleko najaktivnija u parlamentu.  Poslanička grupa prijateljstva sa Republikom Turskom jedna je od najbrojnijih grupa prijateljstva u republičkom parlamentu.

Bačevac je u prošlom sazivu imao nekoliko satanaka sa predsjednikom turskog parlamenta Mustafom Šentropom, ministrom inostranih poslova Mevlutom Čavušogluom, kao i predsjednikom Republike Turske Redžepom Taipom Erdoganom.

U septembru je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio domaćin predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu kada je konstatovano da je na snazi zlatno doba srpsko-turskih odnosa.  Obim trgovinske razmjene između dvije zemlje nastavio je progresivan rast uprkos pandemiji.  Zabilježen je rast od 33 odsto što je dvije milijarde dolara, i nastavlja se dalje ka zajedničkom cilju od pet milijardi.

 

S.K

 

Podeli