DruštvoVesti

Bašol: Saradnja i pomoć Udruženju gluvih i nagluvih u Novom Pazaru

Generalni Konzulat Republike Turske u Novom Pazaru nastojaće da i u budućem periodu pomogne rad udruženja i organizacija u Novom Pazaru. Dobru saradnju sa Udruženjem gluvih i nagluvih u Novom Pazaru, započetu od otvaranja, nastaviće i ubuduće. Posredstvom Konzulata, a uz zalaganje konzula Bašara Bašola to Udruženje dobiće donaciju u vidu neophodne opreme, odnosno slušnih aparata.

Na poziv konzula Republike Turske u Novom Pazaru Bašara Bašola, predstavnici Udruženja gluvih i nagluvih posetili su danas Generalni konzulat. Konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol kazao je u izjavi za RTV Novi Pazar da je Generalni konzulat od svog otvaranja u Novom Pazaru ostvario dobru saradnju sa Udruženjem gluvih i nagluvih Novi Pazar.

’’Razgovarali smo o mogućnostima za dalju saradnju. Jedan od projekata za koji postoji mogućnost saradnje jeste donacija slušnih aparata za koje ćemo u Turskoj naći donatore i omogućiti da stignu do ovog Udruženja i njegovih članova’’ kazao je Bašol.

Udruženje gluvih i nagluvih Novi Pazar, prema rečima predsednice Amele Alivodić među prvima je ostvarilo saradnju sa Generalnim konzulatom Republike Turske u Novom Pazaru.

’’Gospodin Bašol nas je tokom protekle godine posetio u više navrata. Jednom kada je sa HO ’Hasene’ donirao kurbansko meso, a drugi put prilikom podele novogodišnjih paketića deci naših članova. Uvek je pokazao i volju i želju da sarađujemo,a njegovu i iskrenost njegovih saradnika smo mi u Udruženju odmah prepoznali. Uvek su dobrodošli kod nas i ovom prilikom zahvaljujem za interesovanje koje pokazuje a i tokom današnjeg sastanka smo dogovorili jednu moguću donaciju važnih aparata za gluva lica. Nadam se da će se naša saradnja i ubuduće nastaviti’’ kazala je Alivodić.

Za Udruženje gluvih i nagluvih lica u Novom Pazaru saradnja sa Generalnim konzulatom u Novom Pazaru od izuzetne je važnosti, pa je u skladu sa tim turskom konzulu Bašaru Bašolu tokom današnje posete uručeno i priznanje u znak zahvalnosti za ostvarenu saradnju i humanost.

 

 

Senada Kalić

Podeli