Sport

Zuković o Danima atletike u Novom Pazaru: Imamo integritet i autoritet da okupimo najbolje

Novi Pazar će 26. i 27. novembra biti domaćin Dana atletike, koje prošle godine nisu održane zbog pandemije koronavirusa, a prvi put se sele iz Kragujevca.

“To je dokaz da naš klub i Grad Novi Pazar imaju integritet i autoritet da okupe sve najbolje kada je u pitanju srpska atletika”, rekao je savezni selektor Edin Zuković.

Zuković, koji je ujedno i sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar najavio da će biti govora o strategiji razvoja atletike u sledeće četiri godine, kao i o novitetima u Svetskoj (WA) i Evropskoj atletici (EA).

“Takođe, tu je plan i program saveznog selektora za 2023, a biće održana i Skupština Srpskog atletskog saveza (SAS). Skupštinu će imati i trenerska zajednica SAS”, najavio je Zuković.

On je otkrio da je jedna od tema i kandidatura Novog Pazar za organizaciju narednih atletskih takmičenja.

“Sigurno je da imamo kapacitete za velika takmičenja u 2023. Inače, SAS čvrsto stoji uz svoje najbolje sportiste i trenere, kojima će biti uručena priznanja po starosnim kategorijama, ali i za postignute rekorde u poslednje dve godine”, dodao je Zuković.

Dani atletike počinju u subotu u 14 časova u Hotelu Vrbak, a uvodnu reč imaće direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

M. Minić

 

Podeli