DruštvoVesti

Bačevac u Skupštini: I Srbija da ulaže u Sandžak, sredstva da se raspodele pravedno

Nastavljena je rasprava o budžetu za 2023 godinu u republičkom parlamentu. Poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac govorio je o neophodnosti ulaganja u ovaj kraj.

Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac pozvao je danas u republičkom parlamentu i državu Srbiju da ulaže u Sandžak i ovaj kraj i apelovao na pravdenu raspodelu sredstava svom građanima Srbije.

Podsetimo, Bačevac je juče u Skupštini Srbije govoreći o budžetu za 2023. godinu naglasio da je njegova poslanička grupa podnela amandman kojim se traži povećanje nenamenskog transfera za grad Novi Pazar u iznosu od 200 miliona dinara i podsetio na višedecenijsku nepravdu prema gradu Novom Pazaru kojom se, kako je rekao nesrazmerno mala sredstva predviđaju za grad Novi Pazar uzimajućiu obzir stepen razvijenosti, broj stanovnika, broj zaposlenih i prosečnu neto zaradu.

Bačevac je juče izneo podatak da grad Novi Pazar ima ukupni nenamenski godišnji transfer u iznosu od 559 miliona dinara te  da po tim kriterijumima r ima uvjerljivo najmanja nenamenska sredstva u Republici.

Pozvao je na jednakost u obavezama prema državi ali i istovremeno ” i po davanjima od strane države”

Današnji govor narodnog poslanika dr Muamera Bačevac u Skupštini Republike Srbije možete pogledati u videu, u nastavku teksta

 

 

Senada Kalić

 

Podeli