KulturaVesti

Nagrade pobednicima literarnog konkursa ”Isnam Taljić” u Sarajevu 3. decembra

Od preko 70 radova pristiglih na literarni konkurs o temi ”Bošnjaci, svjedočimo da jesmo”, odlukom žirija priznanje ”Isnam Taljić” i naglarada za prvo mesto biće uručena Vernesi Manov iz Bugojna. Drugo mesto dele Emina Đelilović Kevrić iz Sarajeva i Enes Topalović iz Norveške, a na trećem mestu nagrađena su dela Smaila Balića Rahmanovića iz Bihaća i  Sadika Idrizija Aljabaka iz Prizrena. Posebnu nagradu ove godine za najbolju pesmu, žiri dodeljuje autorki Muameri Mulić iz Novog Pazara.

Autorima prvoplasiranih priča biće uručene specijalne plakete i novčane nagrade na večeri Isnama Taljića, koja će biti organizovana u Bošnjačkom institutu u Sarajevu 3. decembra sa početkom u 17h. Direktor literarnog konkursa, univerzitetski profesor političkih nauka na Floridi dr Mirsad Kriještorac kaže da je zadovoljan kvalitetom pristiglih radova i poziva sve poštovaoce bošnjačke kulture da prisustvuju događaju. Ulaz je besplatan.

Više o ovogodišnjem konkursu uz komenatr predsjednika žirija, Akademika dr.Ferida Muhića možete pročitati na web sajtu Behar Publishing: https://www.beharpublishing.com/konkurs-contest/

Podeli