Tribina u Bla┼żevu: Imunizacijom do zdravlja

U Osnovnoj ┼íkoli u naselju Bla┼żevo odr┼żana je tribina ÔÇśÔÇÖImuinizacijom do zdravljaÔÇÖÔÇÖ, koju je organizovao Sand┼ża─Źki odbor za za┼ítitu ljudskih prava i sloboda. O ovoj temi, govorili su predstavnici zdravstvenih institucija, lokalne samouprave i nevladinih organizacija u Novom Pazaru. Cilj je podizanje svesti gra─Ĺana o zna─Źaju imunizacije.

Tribina je organizovana u okviru zagovara─Źke inicijative: Za┼ítitimo najugro┼żenije gra─Ĺane Novog Pazara, a u vezi sa ubla┼żavanjem posljedica pandemije COVID-19 u okviru ACT Projekta, koji finansira ┼ávajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

ÔÇśÔÇÖCilj tribine je da se uka┼że na pandemiju po svim aspektima; koliko je ona opasna I ┼íta zna─Źi ako se gra─Ĺani ne vakcini┼íuÔÇÖÔÇÖ, izjavila je predsednica Sand┼ża─Źkog odbora za za┼ítitu ljudskih prava i sloboda, Semiha Ka─Źar.

Na─Źelnica De─Źijeg dispanzera u Novom Pazaru dr Vesna Despotovi─ç istakala je da je samo vakcinisano dete, zdravo dete, te upozorila da nam, zbog niskog procenta vakcinisane dece prete razli─Źite epidemije.

Direktor Zavoda za javno zdravlje dr ┼áefadil Spahi─ç je izjavio, pozivaju─çi se na rezultate anonimne ankete, da je oko polovinu odrslaog stanovni┼ítva u Bla┼żevu vakcinisano protiv kovida 19, te dodao da je za javno zdravlje vrlo bitno da roditelji shvate da njihova deca treba da budu vakcinisana redovnim vakcinama.

S.Lj.

 

 

Podeli