DruštvoVesti

Tribina u Blaževu: Imunizacijom do zdravlja

U Osnovnoj školi u naselju Blaževo održana je tribina ‘’Imuinizacijom do zdravlja’’, koju je organizovao Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda. O ovoj temi, govorili su predstavnici zdravstvenih institucija, lokalne samouprave i nevladinih organizacija u Novom Pazaru. Cilj je podizanje svesti građana o značaju imunizacije.

Tribina je organizovana u okviru zagovaračke inicijative: Zaštitimo najugroženije građane Novog Pazara, a u vezi sa ublažavanjem posljedica pandemije COVID-19 u okviru ACT Projekta, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

‘’Cilj tribine je da se ukaže na pandemiju po svim aspektima; koliko je ona opasna I šta znači ako se građani ne vakcinišu’’, izjavila je predsednica Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Semiha Kačar.

Načelnica Dečijeg dispanzera u Novom Pazaru dr Vesna Despotović istakala je da je samo vakcinisano dete, zdravo dete, te upozorila da nam, zbog niskog procenta vakcinisane dece prete različite epidemije.

Direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić je izjavio, pozivajući se na rezultate anonimne ankete, da je oko polovinu odrslaog stanovništva u Blaževu vakcinisano protiv kovida 19, te dodao da je za javno zdravlje vrlo bitno da roditelji shvate da njihova deca treba da budu vakcinisana redovnim vakcinama.

S.Lj.

 

 

Podeli