DruštvoVesti

Tribina “Tvoje zdravlje je u tvojim rukama”

Svetska zdravstvena organizacija i Dom zdravlja Novi Pazar, organizovali su danas tribinu pod nazivom “Tvoje zdravlje je u tvojim rukama”. U kancelariji za mlade gde je tribina i održana, prisustvovali su učenici srednje medicinske škole “Dva heroja” te učenici drugih škola, koji su od eminentnih predavača, lekara, upotpunili svoje znanje o značaju vakcinacije i značaju pre svega bivalentne vakcine protiv kovida 19.

“Cilj ove tribine bio je da promovišemo značaj bivalentne vakcine i sam proces vakcinacije i imunizacije protiv kovida 19”, kazala je dr Sabina Habibović iz Doma zdravlja. Izrazila je zadovoljstvo što je tribini prisustvovao veliki broj učenika srednje medicinske škole “Dva heroja” kao i njhovih drugara iz drugih škola.

Kaida Kučević je učenica četvrte godine Srednje medicinske škole i ističe da su ovakva predavanja veoma značajna ne samo za buduće lekare, već i za širu populaciju koja treba da shvati od kolike je važnosti proces imunizacije.

Kancelarija za mlade, kako ističe Aida Dragolovčanin, podržala je ovu tribinu za koju kaže da je jako bitna i nakon tri godine od pojave korona virusa jer još uvek ima značajnih stvari koje se mogu naučiti i preneti pre svega na mlade kako da utiču na deo stanovništva koji su skeptični ili protiv vakcinacije.

Novopazarski Dom zdravlja će i ubuduće uzimati učešće u ovakvim i sličnim tribinama koje se prvenstveno zasnivaju na zdravstvenoj edukaciji stanovništva.

Biljana Veljović

 

Podeli