DruštvoVesti

U Novom Pazaru počeo Eko festival, narednih nedjelju dana brojne ekološke akcije

Najmasovnija i najznačajnija manifestacija koja sublimira sve ekološke aktivnosti Centra za djecu i mlade “Duga”, a koje podržava Gradska uprava Novi Pazar, održana je danas u Gradskom parku. Cilj je da mladi kroz druženje, zabavu i različite umjetničke prakse razviju ljubav prema prirodi, te da se probudi svijest o zaštiti životne sredine i da doprinos opštoj ekološkoj kulturi.

Pod sloganom “Mi čuvamo Novi Pazar” u Gradskom parku održan je “Eko festival”. U duhu širenja ekološke svijesti novopazarski park bio je zelena oaza mladosti. Likovne kolonije, prezentacija nauke, izložbe slika pristiglih na dugin konkurs, samo su dio sadržaja kojim je obilovao ovogodišnji, nikada kvalitetniji i masovniji “Eko festival”.

Ovo je ujedno i prvi dan “Eko nedjelje”, ekološke kampanje koju organizuje Grad Novi Pazar, mnoštvo aktivnosti će biti relizovano, a završna je i tardicionalna i ona se odnosi na ekološko uređenje i čišćenje teritorije grada. Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Tarik Rupić koji je u Gradskom parku pozdravio učesnike Duginog “Eko festivala”, najavio je još niz ekoloških aktivnosti u sklopu “Eko nedjelje”, u organizaciji Grada Novog Pazara. Održaće se niz događaja u cilu podizanja svesti građana i značaju čuvanja životne sredine, a “Eko nedjelja” okončaće se velikom ekološkom akcijom čišćenja i uređenja Grada.

Studenti nekoliko departmana Državnog univerziteta u Novom Pazaru za najmlađe osnovce i predškolce održali su zanimljiva predavanja i prezentacije iz oblasti hemije, biologije i fiziologije.

U utorak će biti dodjeljenje nagrade najkreativnijima na duginom likovnom konkursu.

A. N.

 

 

Podeli