Sport

IBU kup u Ridnaun Val Ridani: Rastiću još 13 bodova u sprintu

Biatlonac Srbije, Sjeničanin Damir Rastić zauzeo je danas 28. mesto u sprintu IBU kupa na 10 kilometara u Ridnaun Val Ridani, pa je osvojio novih 13 bodova u toj disciplini i generalnom poretku IBU kupa, uz obezbeđen nastup u subotnjoj poteri.

Rastić je ove sezone uknjižio 26 bodova u sprintu i 37 bodova u ukupnom plasmanu IBU kupa, a u Ridnaun Val Ridani promašio je dve mete i za prvoplasiranim sprinterom Erlendom Bjontegardom iz Norveške zakasnio je minut i 25,4 sekunde.

Bjontegard je imao jedan netačan hitac i ostvario je vreme od 24 minuta i 33,6 sekundi, dok je Nemac Marko Gros na drugoj poziciji pogodio sve mete i bio je 11 sekundi sporiji od pobednika.

Treće mesto pripalo je još jednom nemačkom reprezentativcu Filipu Hornu, koji je tri puta bio neprezican, a njegov zaostatak za Bjontegardom iznosio je 15,4 sekundi.

Trku sprinta u Ridnaun Val Ridani završio je 81 biatlonac, od kojih će 60 najboljih za dva dana u tom italijanskom zimskom centru učestvovati u poteri na 12,5 kilometara.

M. Minić

Podeli