PolitikaVesti

SDA Sandžaka: Velikosrpskoj politici stati na kraj

Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin, predstavila je u Novom Pazaru svoju izbornu listu sa 45 poslaničkih kandidata za predstojeće parlamentarne izbore, zakazane za 3. april. Predsednik te stranke Sulejman Ugljanin poručio je da će sa udruženom srpskom opozicijom, ekološkim pokretima, pokretima intelektualaca i ostalim manjinama, poraziti velikosrpsku politiku.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i nosilac liste Sulejman Ugljanin rekao je na predizbornom skupu u Novom Pazaru da je velikostrpska politika jedini neprijatelj mira i stabilnosti na Balkanu, te pozvao prisutne da glasaju za listu koja ima jasan cilj i program.

”Naš izborni program je jasan i nedvosmislen. Imamo jasan cilj, znamo kako da ga postignemo, a imamo i  dobre, obrazovane, sposobne stručnjake da to realizuju. To je naš deo posla, a vaše je da na izborima to podržite”, rekao je Ugljanin.

Prvi na listi poslaničkih kandidata Enis Imamoviće istakao je da će se boriti za pravdu svih obespravljenih Bošnjaka i da će nastaviti da insistiraju na priznavanju i osudi genocida u Srebrenici i usvajanju rezolucije u parlamentu.

Prisutnima su se obratili i: Selma Kučević, Ahmedin Škrijelj, Minela Kalender, Hanadi Hajdinović i Adnan Šehović. Lista ”SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” u skladu sa statusom manjinske liste, broji 45 kandidata za narodne poslanike.

S.Lj.

Podeli