Društvo

Večerašnje masovno pristupanje novih članova osnažuje SDP i donosi svježe ideje za razvoj regije

Mladi i nešto stariji, građanke i građani Novog Pazara, oni koji žele da učestvuju u oblikovanju politike napretka i budu dio razvoja regije, večeras su postali članovi Sandžačke demokratske partije (SDP), rekao je Samir Lekić tokom razgovora sa novim članovima.

Sastanku, održanom u velikoj sali u centrali SDP-a u Novom Pazaru, prisustvovali su i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, potpredsjednica Skupštine Alma Šarenkapić, sportistkinja Teodora Simović i predsjednik Foruma mladih Tarik Rupić.

Predsjednik stranke Samir Lekić istakao je da novo članstvo predstavlja još jedan dokaz povjerenja u smjer koji SDP slijedi. “Ovo pokazuje da ljudi prepoznaju naše ciljeve i spremni su dati svoj doprinos izgradnji bolje budućnosti,” izjavio je Lekić, dodajući da su novi članovi donijeli svježe ideje koje će unaprijediti rad partije.

“Ovo je izuzetno važan trenutak za nas. Na jednom mjestu okupili smo brojne mlade ljude, ali i starije, koji su sa velikim entuzijazmom i voljom pristupili našoj organizaciji. To je pokazatelj da dijele našu viziju i principe za koje se borimo. Glavnu ulogu u trasiranju ovog puta ima je naš lider Rasim Ljajić, i ponosni smo što mnogi prepoznaju te vrijednosti,” dodao je Lekić.

On je istakao da Sandžačka demokratska partija ide u pravom smjeru, vodeći projekte zasnovane na stabilnim vrijednostima. “Pristupanje ovolikog broja novih članova potvrđuje da SDP nudi prave ideje i rješenja. Večerašnji sastanak nije bio  formalnost. Svaki novi član imao je priliku da iznese svoje prijedloge i vizije, koje ćemo zajedno razvijati. Entuzijazam koji smo večeras osjetili dokaz je naše snage,” zaključio je Lekić.

 “Pridružila sam se jer znam da ova SDP  ima jasan plan i program za razvoj, tome svedočim. Uvjerena sam da kroz svoje djelovanje mogu doprinijeti pozitivnim pomacima,” rekla je jedna od novih članica.

“Godinama pratim i analiziram političku scenu jer studiram političke nauke, a večeras sam odlučio da se aktivno uključim i postanem dio SDP-a. Smatram da ovdje mogu ostvariti svoje ideje i zajedno sa strankom raditi na daljem razvoju našeg društva.”

Svi novi članovi razgovarali su sa predstavnicima stranke o različitim tema, od obrazovanja-kulture, do korićenja rijeka.

Galib G!cić

Podeli