PolitikaVesti

Švajcarska delegacija, predvođena ambasadorom Švajcarske Uršom Šmidom bila u poseti BNV

Švajcarska delegacija, predvođena ambasadorom Švajcarske Uršom Šmidom sastala se danas sa  predsednicom Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasminom Curić.

“Veliko hvala na ovoj srdačnoj dobrodošlici i želim da ovom prilikom izrazim zadovoljstvo što sam danas bio u prilici da prisustvujem ovom sastanku i da upoznam Savet bošnjačke nacionalne manjine, članove i predsednicu Curić. Posebno mi je zadovoljstvo što sam kao ambasador u prilici da upoznam nove ljude obnovim neke bliske veze između Švajcarske i ovog regiona, odnosno grada Novog Pazara i da obnovim dugu saradnju koja između nas postoji punih 30 godina”.

Predsednik Švajcarske Urš Šmid je posebno zadovoljstvo izrazio što je imao priliku da upozna ljude koji imaju prijatelje, članove porodice koji ili rade ili žive u Švajcarskoj i to je samo još jedan pokazatelj, kako je istakao, koliko su bliski odnosi i koliki su zajednički interesi. Kazao je da se raduje budućoj saranji koja će i dalje biti zasnovana na miru, ekonomskom razvoju i međusobnom razumevanju.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić, takođe je izrazila zadovoljstvo zbog posete ambasadora Šmida i kazala da su ga članovi vijeća upoznali sa aktivnostima i planovima koji su vezani za ostvarivanje ciljeva u svim oblastima a koji su u interesu bošnjačkog naroda   na ovim prostorima.

B.V.

Podeli