DruštvoVesti

Curić čestitala Dan nezavisnosti BiH

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Jasmina Curić uputila je danas čestitku predsjedavajućem Predsjedništva BIH Željku Komšiću i svim građanima Bosne i Hercegovine. Curić je istakla da Bošnjaci Sandžaka daju punu podršku duhu bosanskog jedinstva različitosti.

Građani Bosne i Hercegovine danas obilježavaju dan kada su donijeli historijski važnu odluku o uspostavljanju suverene, nezavisne i jedinstvene Republike Bosne i Hercegovine, zajednice ravnopravnih naroda i građana.

Bošnjaci Sandžaka daju punu podršku duhu bosanskog jedinstva različitosti, odakle vjekovima građani Bosne i Hercegovine crpe svoju snagu za razumijevanje i toleranciju, jer je upravo ljepota Bosne i Hercegovine u jedinstvu različitosti.

Ovaj koncept uređenja društva je jedini model za budućnost države Bosne i Hercegovine, članice Evropske unije i NATO-a, a time i mira na Zapadnom Balkanu, što predstavlja i ključ opstanka Bošnjaka u Sandžaku.

Stoga želim svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine trajni mir, prosperitet i jedinstvo, a Vama i Vašim saradnicima puno uspjeha u daljem radu – navodi se u čestitki predsednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmine Curić.

 

Podeli