DruštvoVesti

Bačevac sa izvestiocem Nemačkog Bundestaga Adisom Ahmetovićem

Novi izvestilac nemačkog Bundestaga za Zapadni Balkan i član vladajućeg SPD-a Adis Ahmetović, danas boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji. On se jutros susreo sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Vučić je rekao da ceni nameru izvestioca Ahmetovića da podrži jačanje saradnje na Zapadnom Balkanu, a što će da doprinese očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Nakon toga je imao radni ručak sa članovima odbora za Evropske integracije  Skupštine Srbije, te sa članovima spoljnopolitičkog odbora, predstavnicima Roma kao i predstavnicima opozicije.

U delegaciji odbora za Evropske integracije bio je poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac. Bačevac je izrazio veliko zadovoljstvo sto je član sestrinske Socijaldemokratske partije gospodin Ahmetović imenovan za specijalnog izvestioca nemačkog parlamenta za Balkan.

“Mi nismo samo sunarodnici Bošnjaci i ne povezuje nas  samo maternji bosanski jezik već delimo i apsolutno iste političke ideje socijalne pravde i tezimo istom idealu društva jednakih šansi”, rekao je Bačevac na početku sastanka.

Bačevac je predočio političke pravce delovanja SDP-a gospodinu Ahmetoviću. “Osnovni principi našeg učešća u vlasti su  zalaganje za Evropske integracije Srbije, briga za radnike i socijalno najugroženije, razvoj i ulaganje u infrastrukturu Sandžackih opština kao i insistiranje na celovitosti BiH”, naglasio je Bačevac.

Nemački poslanik Ahmetović je istakao da mu je jedan od ciljeva u budućem radu, između ostalog, da pomogne da Zapadni Balkan nađe put do Evropske unije. On je konstatovao izvanredan ekonomski razvoj Srbije, kojem značajno doprinose nemački investitori.

Posle posete Srbiji , Ahmetović će otputovati u Bosnu i Hercegovinu.

B.V.

Podeli