Ustanova za sport poklanja besplatne ─Źasove klizanja

Direktor novopazarske Ustanove za sport Emir Mehmedovi─ç najavio je da ─çe ta ustanova tokom februara pokloniti besplatne ─Źasove klizanja u─Źenicima slabijeg materijalnog stanja i najuspe┼ínijim osnovcima.

“Najmla─Ĺi vole zimu jer to godi┼ínje doba donosi atrakcije na snegu i ledu u vidu skijanja i klizanja. Ove zime zabele┼żene su rekordne posete na na┼íem gradskom klizali┼ítu, pre svega tokom prazni─Źnih dana u decembru i januaru”, rekao je Mehmedovi─ç.

“Za februar smo predvideli besplatno klizanje za u─Źenike slabijeg materijalnog stanja, kao i za osnovce koji su se posebno istakli tokom ┼íkolovanje. ┼Żelimo da im damo podstrek da jo┼í bolje u─Źe”, dodao je on.

Mehmedovi─ç je posebno istakao ┼żelju da se na ovaj na─Źin smanji negativan uticaj ra─Źunara, tableta, mobilnih telefona i televizije na decu ┼íkolskog uzrasta.

On se osvrnuo i na akciju Turisti─Źke organizacije Novi Pazar i gradskog Sportskog saveza “Novopazarski zimski ski turisti─Źki bus”, koja startuje 10. februara na Kopaoniku.

“┼Żeleli smo da odredjenim kategorijama priu┼ítimo besplatno skijanje, po─Źev od prevoza do Kopaonika, ski pasa i usluga instruktora skijanja. Skijanje nije jeftin sport. Pru┼żi─çemo ┼íansu da skijaju i onima koji to mo┼żda ove zime nisu planirali”, zaklju─Źio je Mehmedovi─ç.

M. Mini─ç

Podeli